Europa telt tientallen prachtige landen die binnen één of twee dagen rijden bereikbaar zijn. Perfect voor een bijzondere autoreis! En dat geldt gelukkig ook als je op reis met een elektrische auto gaat. Inmiddels zijn veel van onze Europese bestemmingen voorzien van een goed laadnetwerk. Op deze pagina lichten we de beste bestemmingen met elektrische auto voor je uit, zoals Zweden, Slovenië, Spanje en Noorwegen. Vind je het spannend om met een elektrische auto op reis te gaan of heb je er vragen over? Bij Better Places stel je je reis op maat samen met een lokale reisspecialist. Hij of zij informeert je graag over de laadfaciliteiten op de bestemming en kan je voorzien van een passende route voor je reis met elektrische auto.

Bekijk alle reizen met elektrische auto

Duurzaam roadtrippen in Slovenië

 • Uitstekend bereikbaar via Duitsland en Oostenrijk
 • Veel aanbieders van snelladers in Slovenië

De Julische Alpen, Adriatische kust, wijngebieden en ongerepte wouden: Slovenië is een enorm divers land dat zich perfect leent voor een autoreis. Omdat het ook nog eens slechts de helft van Nederland beslaat, kan je met weinig kilometers ontzettend veel zien in Slovenië. Het is bovendien een van de meest duurzame bestemmingen ter wereld, geen wonder dat je er prima met een elektrische auto op reis kunt. Slovenië is het snelst te bereiken via Duitsland en Oostenrijk, waar het laadnetwerk uitstekend is. En hoewel je in Slovenië veelal binnendoor zult rijden, kan je altijd terecht op de snelweg voor voldoende (snel)laadpalen. Bekijk de voorbeeldreizen Slovenië.

Dat Slovenië met elektrische auto heel goed te doen is bewezen Erna en Michel, die de rondreis maakten met hun Tesla. Lees hun reiservaring in Slovenië met elektrische auto.

In Scandinavische stijl door Zweden

 • Met de elektrische auto per boot naar Zweden
 • Uitgebreid laadnetwerk in het zuiden en midden van het land

Ga je met je elektrische auto op reis in Zweden, dan reis je geheel in Scandinavische stijl: duurzaam én comfortabel. Vanuit Duitsland of Denemarken rijd je de elektrische auto eenvoudig op de boot naar Zweden. Elektrisch rijden is in Zweden populair, met als zondering het dunbevolkte noorden. In Zuid- en Midden-Zweden vind je voldoende laadpunten. Zweden is een ideale bestemming voor een actieve autoreis. Je gaat op ontdekking in Europa’s dichtste wildernis en onderneemt veel bijzondere activiteiten in de buitenlucht. Bekijk de voorbeeldreizen Zweden.

Over de kleine weggetjes door Schotland

 • Veel laadpalen werken met een bankpas of creditcard
 • Alle vijfsterren accommodaties hebben verplicht laadpalen

De Hooglanden, kustlijnen, kastelen en pittoreske dorpen maken van Schotland een droombestemming voor een autoreis. En gelukkig kan je die ook prima maken met een elektrische auto. Het laadnetwerk is in het Verenigd Koninkrijk net wat anders geregeld. De app Zapmap geeft hier het beste overzicht van laadpalen. Dat je met een elektrische auto zelfs via de kleine weggetjes kunt rijden, ondervonden Susanne en haar man op hun reis met de elektrische auto naar Schotland. In overleg met reisexpert Henk kozen ze voor hotels en B&B's met laadfaciliteiten. Zo genoten ze elke dag met een gerust hart van de mooie route. Bekijk de voorbeeldreizen Schotland

Autoreizen naar authentiek Spanje

 • Meeste laadpalen in de kustgebieden
 • Gratis of zeer goedkoop laden

Elektrisch rijden is in Spanje volop in opkomst. Momenteel zijn naast de grote steden vooral de kustgebieden voorzien van een goed netwerk aan (snel)laadpalen. Voor onze reizen naar Noord-Spanje, waaronder de regio's Baskenland, Galicië en Asturias, zit je goed met een elektrische auto. Dat geldt ook voor onze reizen naar Valencia en Catalonië. Omdat het laadnetwerk in Frankrijk uitstekend geregeld is, hoef je je over de route naar je bestemming ook geen zorgen te maken. Bekijk de voorbeeldreizen Spanje

Het noorden van Spanje zit vol verrassingen. Op dezelfde dag kan je van de bergen naar de kust rijden en van gastronomisch San Sebastian naar een authentieke farmstay. Ontdek wat je allemaal kunt doen in Noord-Spanje

Met de elektrische auto op reis naar Noorwegen

 • Wereldleider op het gebied van elektrisch rijden
 • Zeer uitgebreid laadnetwerk, ook buiten de hoofdwegen

In Noorwegen is bijna 80% van de auto's die nieuw wordt verkocht een elektrische auto. Geen wonder, want de Noorse overheid stimuleert elektrisch rijden met veel voordelen. En daar profiteer je als reiziger volop van, want Noorwegen is een van de beste bestemmingen om met een elektrische auto op reis te gaan. Er zijn laadstations genoeg, zelfs in de kleinere plaatsen. Dat betekent dat je zonder zorgen de National Scenic Routes kunt volgen door de meest spectaculaire landschappen! Bekijk voorbeeldreizen Noorwegen.

Elektrisch rijden in Frankrijk: Bretagne en Occitanië

 • Zeer uitgebreid laadnetwerk
 • 85% dekking met je Nederlandse laadpas. Aan te vullen met Freshmile, Izivia of Fulli

Met ruim 100.000 laadpalen is Frankrijk een van de vriendelijkste bestemmingen voor een reis met elektrische auto. Voor onze reizen naar Bretagne en Occitanië kan je dan ook comfortabel in de elektrische auto stappen. In deze bijzondere regio's maak je bovendien kennis met een andere kant van Frankrijk. Van slow travel langs de ruige Bretonse kust tot landelijk genieten in het zuidelijke Occitanië. Bekijk de voorbeeldreizen Frankrijk.  

Met de elektrische auto op reis in Europa: onze tips!

Op vakantie met je elektrische auto kan best spannend zijn, want hoe is het laadnetwerk ter plekke en wat als je met een lege accu komt te staan? Ga je met Better Places met een elektrische auto op reis in Europa, dan helpt je lokale reisspecialist je aan een passende route en accommodaties met laadmogelijkheden. Maar daarnaast is het slim om je ook zelf goed voor te bereiden. Wij delen wat handige tips als je met je elektrische auto op reis in Europa gaat:

 • Controleer de dekking van jouw laadpas op je bestemming en route daarnaartoe en neem eventueel meerdere laadpassen mee. Bij de grote aanbieders zoals Allego, Fastned en IONITY worden alle Europese laadpassen geaccepteerd maar je doet er goed aan om verschillende opties bij je te hebben.
 • Er zijn verschillende apps op de markt die het laadnetwerk in Europa in kaart brengen. Chargemap heeft het grootste netwerk in Europa. 
 • Laden bij je accommodatie? Check SleepCharger.com voor hotels met een laadpaal.
 • Neem een mode 2-lader mee (230V-thuislaadsnoer). Bij Better Places overnacht je zoveel mogelijk in kleinschalige accommodaties, zoals familiehotels en pensions. Is daar geen laadpaal aanwezig, dan kan je je elektrische auto met deze kabel met laadbeveiliger via een gewoon stopcontact opladen. Het laden gaat dan wel langzamer en het kost aardig wat stroom. Het is dan ook netjes om te overleggen bij je accommodatie en wat extra's te betalen. 

Alle reizen met elektrische auto

Staat de bestemming van je voorkeur er niet bij? Neem rechtstreeks contact op met de lokale reisspecialist en hij of zij kan je vertellen over de mogelijkheden om met een elektrische auto te reizen.

Veelgestelde vragen over met de elektrische auto op reis in Europa

Hoe weet ik waar ik mijn elektrische auto in het buitenland kan opladen?

Kan ik mijn elektrische auto ook opladen bij de accommodaties?

Kan ik ook met een elektrische huurauto reizen in Europa?