Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om een fantastische reis te maken. Dus als je liever niet wilt vliegen en graag duurzaam reist, dan zijn er volop prachtige mogelijkheden. Bij Better Places ontwikkel je samen met je lokale reisexpert een vakantie zonder vliegen. Fijn op pad met de trein of (elektrische) auto én met verblijf in duurzame accommodaties. Zo beleef je een unieke reis en hoef je niet in een vliegtuig te stappen. 

Zo boek je een vliegvrije vakantie bij Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zij kennen hun land door en door en hebben veel ervaring in het organiseren van reizen. Wanneer je een vakantie zonder vliegen wilt boeken, kun je eerst vrijblijvend je wensen doorgeven en een voorstel op maat ontvangen. Nadat je samen met de reisexpert je reis samengesteld hebt, boek je de reis. 

Benieuwd naar onze vakanties zonder vliegen? Onderaan deze pagina vind je alle voorbeeldreizen op een rij. Of bekijk hier onze rondreizen door Europa.

Hoe zijn de vakanties zonder vliegen van Better Places?

  • Reizen met de trein of een elektrische auto
  • Beter voor het klimaat, want minder CO2-uitstoot
  • Overnachten in duurzame accommodaties
  • Focus op natuur en actief zijn
  • Afwisselende rondreizen op maat

Waarom een vakantie zonder vliegen?

Op vakantie gaan zonder te vliegen heeft veel voordelen. Zo scheelt het bijvoorbeeld enorm in CO2-uitstoot als je ervoor kiest niet het vliegtuig te nemen. Bovendien is het veel comfortabeler om met de auto of de trein te reizen. Met de auto kun je onderweg zo vaak stoppen als je wilt en in de trein heb je volop de ruimte. Je ziet onderweg veel meer van het landschap en je hoeft geen tijd te verspillen met wachten op het vliegveld. Je reis is echt onderdeel van de vakantie en niet alleen een manier om van A naar B te komen. 

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje.

Reizen met de trein of met de auto

Better Places biedt reizen naar een groot aantal bestemmingen aan. Veel van die landen zijn prima bereikbaar met de trein of de auto. Zo kun je in Zweden prachtige natuurreizen maken. Zweden is goed te bereiken met de trein en ter plekke kun je een auto huren. Met je eigen auto naar Zweden rijden kan natuurlijk ook. Ook naar Slovenië kun je makkelijk de trein nemen en in het land zelf met een elektrische auto op pad. Wil je liever wat verder weg? Ook dat is geen probleem. Reis met de trein naar Marokko, dwars door Spanje, en pik onderweg een paar prachtige Spaanse tussenstops mee.

Onze rondreizen door Europa kun je heel goed per trein maken. Onze treinexpert zet alle tips voor reizen met de trein in Europa op een rij.

Overnachten in duurzame accommodaties

Bij een duurzame vakantie zonder vliegen horen natuurlijk ook overnachtingen in duurzame accommodaties. Dat zijn accommodaties die bijvoorbeeld zelf elektriciteit opwekken, hun eigen producten verbouwen en zorgen voor goede werkomstandigheden voor hun personeel. Onze lokale reisspecialisten kennen de mooiste overnachtingsmogelijkheden op hun bestemming, vaak midden in de natuur gelegen. In Schotland slaap je bijvoorbeeld in een luxe lodge aan een meer en in Zweden verblijf je op een schapenboerderij. Ook in Slovenië zijn er volop bijzondere accommodaties waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Vakanties zonder vliegen: de natuur in

Bij veel van onze vakanties zonder vliegen staat de natuur centraal. Lekker actief zijn, wandelend de bergen in of fietsen onder leiding van een privé-gids. Je kunt ook kiezen voor een zeil- of kanotocht, een wijnproeverij, op zoek gaan naar wilde dieren of overnachting in de woestijn. Elke bestemming biedt ervaringen die uniek zijn en die je in andere landen niet vindt. Overleg met je lokale reisspecialist over de vele mogelijkheden.

Veelgestelde vragen vakanties zonder vliegen

Op welke bestemmingen biedt Better Places vakanties zonder vliegen aan?

Zijn vakanties zonder vliegen ook geschikt voor kinderen?

Kan ik ook met mijn eigen auto reizen?