Paspoort en visum

Voor een verblijf in Kaapverdië van maximaal 30 dagen is geen visum nodig. Wel moet je bij aankomst een luchthavenbeveiligingsbelasting (TSA) betalen van ongeveer 31 € pp. Het is handig dit bedrag gepast mee te nemen, want vaak is er geen wisselgeld.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Kaapverdië.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts.
Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

In Kaapverdië betaal je met de Escudo (CVE). Deze munteenheid is vast aan de Euro gekoppeld en de koers is ongeveer 1 €= 110 CVE.

Er zijn overal pinautomaten in Kaapverdië die op passen met cirrus of maestro werken (niet vergeten om je pinpas op wereld te zetten. Kaapverdië is geen onderdeel van Portugal!) dus je kunt vrijwel al je benodigde geld ter plekke pinnen. Zowel dollars als euro’s worden geaccepteerd bij banken. Met creditcards als betaalmiddel kun je vrijwel nergens terecht.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Kaapverdië is het gedurende de zomertijd 3 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur vroeger.

Elektriciteit

De stopcontacten in Kaapverdië werken gewoon op 220 volt en er passen dezelfde stekkers op als bij ons.

Kleding

Kaapverdië heeft een heerlijk warm en droog klimaat. Er valt heel weinig regen (alleen in de maanden aug-oktober kan het wel eens regenen) en, door de ligging op de lage breedtegraad, is de temperatuur er het hele jaar door redelijk constant (tussen de 20 en 30 graden). Neem dus lichte, katoenen kleding mee. Ga je wandelen op Fogo en Santo Antao, neem dan ook een trui of vest mee. Het kan hier best afkoelen, zeker in de wintermaanden.

Meer praktische info Kaapverdië?

Wil je meer praktische info Kaapverdië? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online. Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.