De Kaapverdische eilanden (ook wel Kaapverdië genoemd) vormen een vulkanische archipel van 10 kleine eilandjes voor de kust van West-Afrika. Ben je op zoek naar een veelzijdige bestemming? Dan is een rondreis Kaapverdië iets voor jou. Elk eiland heeft namelijk weer wat anders te bieden: soms prachtige ruige landschappen, een paradijs voor wandelliefhebbers, dan weer kleurrijke koloniale stadjes of mooie stranden. De levensvreugde en gastvrijheid van de bevolking, een boeiende mix van Europese en Afrikaanse volkeren, de alomtegenwoordige live-muziek, het heerlijke klimaat en een Zuid-Europese keuken van verse vis en wijn staan garant voor een verrassende en ontspannen reis, ver van het massatoerisme.

Door te reizen met een positieve impact krijg je een onvergetelijke ervaring

Ontvang een voorstel op maat

Geef Janine je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Kaapverdië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Minimaliseer je persoonlijke uitstoot en boek een directe vlucht

Reisadvies Kaapverdië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Kaapverdië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Kaapverdië

 

Beste reistijd Kaapverdië

Rondreizen in Kaapverdië

Beklim de Pico Grande op Fogo

Een beklimming van de vulkaan Pico Grande is een van de hoogtepunten van je Kaapverdië vakantie. Op het eiland Fogo kun je de naast de spectaculaire vulkaan beklimmen mooie wandelingen maken in de krater Cha das Caldeiras. Je overnacht bij mensen thuis in de krater.

Wandelen op Santo Antao

Voor een wandelvakantie Kaapverdië is Santo Anatao zeer geschikt. Het vulkanische eiland bestaat uit ruige, puntige toppen, doorsneden door prachtige groene ribiera’s (valleien), die intensief bebouwd worden door de lokale bevolking. Je kunt hier kiezen uit een groot aantal wandelingen, variërend in lengte en zwaarte. Ook is er een spectaculair pad langs de prachtige ruige kust.

Duurzaam reizen Kaapverdië

De natuur op Kaapverdië is ideaal om wandelend te ontdekken. Een duurzame manier van reizen dus! Je kunt bijvoorbeeld vulkanen beklimmen op Fogo en hiken op het weinig bezochte eiland Sao Nicolao. Ook op Santo Antao kun je je dagen vermaken met de mooiste wandelingen. Op de eilanden vind je volop leuke, kleinschalige accommodaties die worden gerund door locals. Een mooie kans om meteen kennis te maken met de lokale cultuur, de swingende muziek en het lekkere eten. Better Places kent de beste lokale gidsen die je graag begeleiden tijdens de wandelingen. Zo zorg je dat zij geld kunnen verdienen en tegelijk leer je alles over de omgeving.

Rondreis Kaapverdië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Kaapverdië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Janine, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.