De beste reistijd wordt bepaald door het klimaat, de drukte en de verschillende festivals. Kaapverdië heeft, door zijn ligging in het midden van de Atlantische Oceaan ten zuiden van de Kreeftskeerkring een aangenaam en gematigd tropisch klimaat. Het wordt er zelden kouder dan 20 graden en zelden warmer dan 30 graden. Er waait vrijwel altijd een koele oceaanwind. De zomermaanden (juni-sep) kunnen, met name in de binnenlanden van de lage eilanden, wat heter zijn. Lees hieronder meer over de beste reistijd in Kaapverdië.

Kaapverdië heeft een heel droog klimaat met in de maanden juni-oktober een iets grotere kans op regenval. Als er al regen valt in Kaapverdië, dan is dat meestal een flinke stortbui. In de andere maanden is de kans op regen minimaal.

Kaapverdië klimaat

beste reistijd Kaapverdië

Beste reistijd Kaapverdië: je kunt eigenlijk het hele jaar door reizen naar Kaapverdië, maar over het algemeen zijn de wintermaanden, november-april, de beste maanden. Het is dan droog en de dagtemperaturen zijn aangenaam (rond de 25 graden). In de maanden december en januari kan het op hoogte (op Fogo en Santo Antao) af en toe best afkoelen.

Drukte

beste reistijd Kaapverdië met drukte

In Kaapverdië is het hoogseizoen van november tot en met maart. Er is eigenlijk niet echt sprake van een tussenseizoen. Alle andere maanden zijn laagseizoen, van april tot en met oktober.

Speciale Evenementen

beste reistijd Kaapverdië met speciale evenementen

Het Carnaval van Mindelo
Carnaval wordt in de gehele (katholieke) archipel uitbundig gevierd, maar de stad Mindelo spant wat dat betreft de kroon. Denk: Carnaval van Rio, maar dan in het klein. Uitbundig versierde optochten trekken door de stad en overal klinkt muziek en wordt gedanst. Het Carnaval duurt 3 dagen en Kaapverdianen reizen er de hele wereld voor over, dus zorg dat je lang van te voren je hotel geboekt hebt. Carnaval is in 2020 vanaf 23 februari en in 2021 vanaf 14 februari. Dit is dus echt de beste reistijd voor Kaapverdië. Lees hier meer over het fantastische carnaval.

Festival Baia das Gatas (Mindelo)
Jaarlijks muziekfestival op het strand van Baia Das Gatas, op een half uurtje rijden van Mindelo. Drie dagen lang feest met muziek van Kaapverdiaanse artiesten uit de hele wereld. Het festival vindt plaats bij volle maan in augustus. In 2019 op 9,10 en 11 augustus

Feastival Kavala Fresk – Mindelo
Een recent festival dat jaarlijks in de straten van Mindelo plaatsvindt en in het teken van voedsel staat. Overal zijn kraampjes waar je lokale specialiteiten kunt proberen. Daarnaast is er ook veel muziek en andere culturele activiteiten. In 2019 vindt het festival plaats op 14 juli.

Het festival van San Jon in Santo Antão
De heiligendag van Johannes de Doper word groots gevierd op het eiland Santo Antao. Een festival waar het heilige en het profane, het Europese en het Afrikaanse, perfect samenkomen. Met een kleurrijke religieuze processie in Porto Novo, maar ook met Afrikaanse dans en drummers. Het festival duurt drie dagen waarvan 23 juli de meest belangrijke dag is.

Festival 1 mei van Soa Felipe (Fogo)
Op 1 mei (en de dagen ervoor) wordt in het stadje Sao Felipe de naamdag van de beschermheilige groots gevierd. Met eten, parades, dans en muziek, en met paardenraces die het hoogtepunt vormen.

Kriol Jazz Festival in Santiago
Een groot muziekfestival dat op vele plaatsen in de hoofdstad van Santiago, Praia, wordt gehouden. In 2019 van 6-13 april.

Plan jouw reis naar Kaapverdië

Ben je op zoek naar een bijzondere Kaapverdië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Janine, de reisexpert in Kaapverdië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Janine.

Meer weten over Kaapverdië?

Lees hier meer over praktische info Kaapverdië of het reisadvies voor Kaapverdië.

Reiservaringen Kaapverdië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Kaapverdië op Trustpilot of Rondreis.