Nepal klantervaring

Reisblog Nepal

Christianne en haar man wilden vorig jaar al naar Nepal, maar toen gooide de aardbeving roet in het eten. “We besloten de reis een jaar uit te stellen en eerst naar Marokko te gaan”, vertelt ze. “Daar reisden we met een lokale gids en dat beviel ons heel goed. We hadden het gevoel dat ons geld zo direct bij de lokale mensen terecht kwam, zonder dat daar een grote organisatie tussen zat. Onze reis naar Nepal wilden we op dezelfde manier organiseren. Via internet vond ik Better Places en hun aanpak sprak ons aan. We legden contact met de lokale reisspecialist in Nepal, Maaike, en dat verliep heel soepel. Maaike maakte drie reisvoorstellen voor ons en zo konden we snel een keuze maken. We kozen voor een kennismakingsreis, waarbij we in elk geval de bekendste highlights zouden zien.”

Nepal Bouddhanath-stupa tempel

Goede chauffeur en gids – reisblog Nepal

Na de steden reisden Christianne en haar man door naar Nagarkot, een dorp in de Himalaya. “We reisden onze hele trip samen met onze chauffeur en gids Vijay, in onze eigen auto”, vertelt Christianne. “We waren blij dat we een chauffeur hadden die goed reed, want het Nepalese verkeer is een gekkenhuis. Ook het contact met onze gids beviel ons prima. Hij sprak uitstekend Engels en wist heel veel over zijn land en cultuur. Daardoor hebben we veel geleerd over Nepal. Bovendien kwam hij snel in contact met mensen, waardoor het voor ons makkelijker werd om foto’s te maken en te onderhandelen. Vijay begon als onze gids, maar we namen afscheid als vrienden.”

Nepal Himalaya land

Nepal is prima te bereizen

De reis was prima georganiseerd. Maaike zette het dag-tot-dagprogramma in een app, Tripplans, zodat Christianne en haar man elke dag informatie hadden over hun reisdag, het hotel en links naar leuke plekken om te bezoeken. “We hebben een prachtige reis gemaakt en ik kan iedereen aanraden om naar Nepal te reizen”, zegt Christianne. “Je ziet hier en daar nog wel iets van de aardbeving, bijvoorbeeld slechte stukken weg, maar het belemmert je reis op geen enkele manier. De Nepalezen hebben het toerisme keihard nodig en ze verdienen het dat het weer helemaal op gang komt. Nepal is een schitterend land met prachtige natuur én cultuur.”

Plan jouw reis naar Nepal

Ben je op zoek naar een bijzondere Nepal rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Maaike, de reisexpert in Nepal. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Maaike.

Je eigen Nepal rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na dit reisverslag Nepal? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Maaike, de reisexpert in Nepal. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Maaike.

Duurzaam reizen Nepal

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.