Thuisvaccinatie

Voor advies over vaccinaties en malariaprofylaxe raden we je aan contact op te nemen met de je huisarts, de GGD of Thuisvaccinatie. Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avond of in de weekenden. Hoewel de arts bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl.

VisumCentrale

Een visum aanvragen is soms lastig en kan veel tijd kosten. Better Places werkt daarom samen met VisumCentrale. Deze organisatie helpt je bij het aanvragen van (soms complexe) visa. De website heeft up-to-date Nederlandstalige visuminformatie, en bij iedere stap in het aanvraagtraject kun je telefonisch en/of via e-mail advies krijgen. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over veel kennis. Uiteraard worden gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld.
Bekijk of je voor jouw reis een visum nodig hebt Visumcentrale.nl, of vanuit België op visumcentrale.be.

Praktische reisinformatie per land

Er zijn altijd een aantal praktische dingen die je voor het maken van een rondreis wilt weten, zoals bijvoorbeeld:

  • Heb ik een visum nodig?
  • Heb ik vaccinaties of malariaprofylaxe nodig?
  • Wat is het tijdsverschil met Nederland?
  • Wat voor kleding heb ik nodig?

Voor het beantwoorden van deze vragen kun je de praktische informatie per land bekijken. Klik hieronder op het land waar je naartoe wilt gaan en lees de tips per bestemming. Het is altijd aan te raden de informatie te checken bij de instanties, zoals ook beschreven staat bij de praktische info zelf.