Zuid-Afrika rondreis - 100% op maat

Regel je individuele rondreis rechtstreeks met een lokale expert

Maak kennis met Pascale, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Samen met Nina en Marleen is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen.  Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Zuid Afrika reizen

Geef Pascale je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën.

Zuid Afrika reizen: wilde dieren, heerlijke wijn en weidse natuur

Ben je gek op wilde dieren, afwisselende natuur en levendige steden? Maak dan een individuele rondreis Zuid-Afrika. Hier kun je op safari in het beroemde Kruger National Park, wandelen in de Drakensbergen, wijn drinken in Stellenbosch, relaxen aan het strand in Kaapstad en kennismaken met een mix van culturen. Ga op pad met je huurauto en leer zo de mooiste plekken van het land kennen.

Voorbeelden Zuid Afrika reizen

Zuid Afrika autorondreis

Autorondreis van Johannesburg naar het bruisende Kaapstad.
21 dgn vanaf €1735,- pp. (€83,- per dag)

Zuid Afrika familiereis

Deze familiereis bevat alles wat je van Zuid Afrika mag verwachten.
21 dgn vanaf €1185,- pp. (€56,- per dag)

Westkaap & Oostkaap

Bijzondere rondreis met enorme diversiteit.
18 dgn vanaf €1595,- pp. (€89,- per dag)

Lesotho & Swaziland

Maak kennis met de vriendelijke bevolking van Swaziland & Lesotho.
9 dagen vanaf € 495,- pp. (€55,- per dag)

“Better Places werkt met een lokale reisspecialist die zelf in Zuid-Afrika woont en daardoor dicht bij het vuur zit”

Lees het interview

Zuid Afrika reizen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen

Fair en Groen

Meet the locals

Kookworkshop met de mamma’s

Het is erg leuk om een kookworkshop te volgen en lokale gerechten te leren bereiden.  Tijdens een Cook-up with Kamamma, lunch je in een township en bereid je samen met een kamamma enkele gerechten. Een kamamma is een vrouw die een kind op haar rug draagt, maar ook de gemeenschap ondersteunt. Zo zie je hoe de locals leven en proef je typische gerechten.

Slaap in een homestay

Slapen in een homestay is een leuke manier om kennis te maken met het leven van een gewone Zuid-Afrikaanse familie. Er zijn homestays in het hele land en elk verblijf is weer anders. Over het algemeen zijn de homestays in Zuid-Afrika vrij basic, maar je kunt er altijd op rekenen dat je de mooiste kamer van het huis krijgt.

Per fiets door Soweto

Zie Soweto van een andere kant en bezoek het per fiets! Leer de lokale taal, bezoek een opvangcentrum en voel hoe het leven in Soweto, een van de grootste townships van Afrika, eraan toegaat.

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Pascale je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Safari Zuid-Afrika: op zoek naar de Big Five

Zeg je Zuid-Afrika, dan zeg je safari. Het land barst van de prachtige wildparken, waar je de mooiste safari’s kunt maken. Het beroemde Kruger National Park mag je natuurlijk niet missen, want met een beetje geluk spot je hier de Big Five. Addo Elephant National Park staat bekend om haar grote kuddes olifanten en in Hluhluwe National Park spot je volop dieren in een heuvelachtig, groen landschap. Zuid-Afrika heeft bovendien een groot aantal private game reserves, waar je in bijzondere, kleinschalige accommodaties verblijft. Midden tussen de dieren!

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Naast safariparken heeft Zuid-Afrika nog veel meer bezienswaardigheden. Zo is er natuurlijk het bruisende Kaapstad, waar je zonder problemen dagen kunt doorbrengen. Beklim de Tafelberg, volg een kookworkshop in de kleurrijke wijk Bo-Kaap en maak uitstapjes in de omgeving. Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Zuid-Afrika is Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van het continent. Ook de pinguïns op Boulders Beach zijn een bezoek waard. Rijd terug naar Kaapstad via de spectaculaire Chapman’s Peak Drive, het mooiste ritje van het land.

Zuid-Afrika reizen: Stellenbosch en Drakensbergen

Maar je een individuele rondreis Zuid-Afrika, ga dan zeker naar het wijngebied Stellenbosch. De omgeving met eindeloze wijngaarden is prachtig en de wijnen zijn het proeven waard. Maak een fietstocht langs de verschillende wijnhuizen en geniet van de beste wijnen van Zuid-Afrika. Ben je een echte wandelaar? Zorg dan ook dat je de Drakensbergen in je reisprogramma opneemt. Dit berggebied is schitterend en je kunt hier de meest prachtige wandelingen maken.

Tips voor een bijzondere reis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is meer dan alleen natuur. Het land is ook een smeltkroes van culturen en het is interessant om daar kennis mee te maken. Zo kun je op verschillende plekken in homestays slapen en in KawZulu-Natal kun je een Zulu-tour doen, waarbij je de unieke cultuur van de Zulu’s leert kennen. Natuurlijk kun je ook een townshiptour maken en leren hoe het leven in een township er echt aan toe gaat. Pascale, de lokale reisspecialist van Better Places in Zuid-Afrika, helpt je graag om een bijzondere individuele rondreis Zuid-Afrika samen te stellen. Reis je naar Zuid-Afrika met kinderen? Dan stemt ze jullie reis daar graag op af.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Je kunt het hele jaar prima reizen in Zuid-Afrika. Het klimaat in Zuid-Afrika is precies omgekeerd ten opzichte van Nederland. In december en januari is het zomer in Zuid-Afrika en deze warme maanden gelden als hoogseizoen. In onze zomermaanden is het winter in Zuid-Afrika, maar ook dan is de temperatuur nog prima. De beste reistijd hangt vooral af van je route. Kaapstad en omgeving zijn bijvoorbeeld het beste in onze wintermaanden, maar in onze zomer kun je juist het beste op safari gaan. Lees meer over beste reistijd Zuid-Afrika

Visum Zuid-Afrika

Je hebt geen visum voor Zuid-Afrika nodig als je korter dan 90 dagen in het land blijft.

Geld Zuid-Afrika

Tijdens je Zuid-Afrika-vakantie betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). In de steden en op de vliegvelden kun je pinnen. Euro’s wisselen kan ook, maar dan ben je vaak wat duurder uit. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Inentingen en malaria Zuid-Afrika

Voor Zuid-Afrika worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. In het oostelijke deel van Zuid-Afrika komt malaria voor. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* indicates required

Je bent succesvol ingeschreven!