Uitstoot van je reis naar Zuid-Afrika (kg CO2e)

Route Zuid-Afrika met kinderen

 

Dag 1-2: Johannesburg

Vandaag begint je familiereis in Zuid-Afrika! Je wordt direct naar een guesthouse in de Boheemse buitenwijk gebracht. Je ontmoet de lokale vertegenwoordiger en krijgt je auto mee. Op de eerste dag kun je de stad gaan verkennen. De volgende dag maak je met een lokale gids een interessante tuk tuk tour naar de grootste en bekendste township van Zuid-Afrika. Je bezoekt onder andere het Hector Pierson museum, je ziet het huis Nelson Mandela en een lokale shebeen, een drinkgelegenheid wat oorspronkelijk een illegale bar was.

In deze blog lees je wat je kunt doen in Johannesburg, en waarom je eigenlijk minimaal twee nachten in deze mooie stad moet blijven.

 

Dag 3-4: Kololo Game Reserve

Vandaag rijd je naar Kololo Game Reserve, in de provincie Limpopo en het hart van het Waterberg natuurgebied. Kololo is de perfecte safari bestemming: malariavrij, kindvriendelijk en er zijn fiets en wandel mogelijkheden tussen het ‘kleine’ wild. Het Kololo Game Reserve is 3000 hectare groot. Het is gedeeltelijk geïntegreerd met het naburige Welgevonden Reserve, waar je ook nog de wereldberoemde Big 5 zou kunnen zoeken. Tijdens een game drive met ranger ga je op zoek naar al het wild dat er in de parken te vinden is.

 

Dag 5-6: Soutpansberg

Vandaag verblijf je in een afgelegen Venda dorp in de Limpopo provincie, bij een lokale familie om kennis te maken met hun cultuur en tradities. Je verblijft tijdens de familiereis Zuid-Afrika in het huis van het gezin. Voor het gemak gaat er een Engelstalige gids mee, die in het dorp woont. Je gaat ook wandelen naar de berg, met uitzicht op het dorp en de Nzhelele Dam. Je maakt een wandeling door het dorp om de inwoners en hun werk te leren kennen. Bij helder weer kun je de indrukwekkende sterrenhemel verkennen, optioneel met de gekwalificeerde astronoom Abel.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Zuid-Afrika familiereis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste guesthouses en lodges die we in Zuid-Afrika gebruiken.

 

Dag 7-8: Tzaneen

In Tzaneen is voor elk wat wils: of je nu heerlijk wilt relaxen, naar de spa wilt gaan, wandelen of fietsen. Ook kan je op zoek gaan naar de geheimzinnige Koningin van het Regenwoud in het land van de Modjadji stam. Op dag twee maak je een spannende canopy tour! Je vindt een glijbaan van 150 meter langs staalkabels op maximaal 13 platforms op de bovenste verdieping van het bos. Terwijl je langs een landschap van kliffen en kloven zoeft, kun je ook nog drie gigantische watervallen bewonderen.

 

Dag 9-10: Graskop

Je neemt vandaag afscheid van Tzaneen en reist door naar de adembenemende Panorama Route. Naast rondwandelen in de buurt van je eindbestemming Graskop is ook het dorpje Pilgrim’s Rest leuk om te bezoeken. Op de tweede dag heb je de keuze om zelf op pad te gaan en de Panorama Route te verkennen. Een schitterende route met fantastische hoogtepunten zoals God’s Window, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes, maar je kunt ook genieten van een vrije dag.

Zuid-Afrika heeft alles voor een vakantie met de familie. Met een enorme diversiteit aan dieren, natuur en cultuur kan je je geluk hier niet op. Better Places legt uit waarom een gezinsreis door Zuid-Afrika een geweldig idee is.

 

Dag 11: Mpumalanga

Mpumalanga betekent zoiets als 'waar de zon opkomt'. Het is een regio van grasland en savanne, gescheiden door de Drakensbergen. De B&B waar je overnacht is een ideale stop voor onderweg richting de wildparken, en biedt typisch warme Zuid-Afrikaanse gastvrijheid.

 

Dag 12-13: Pongola

Op naar de volgende safari ervaring! Het Pongola Game Reserve bestaat uit een mix van bushveld, bergen en een grote uitgestrektheid van water. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen, waaronder game drives of een rhino tracking te voet. Je overnacht op een glamping. Op de tweede dag maak je een interessante tour door het park. Je stapt op de boot over Lake Jozini om op zoek te gaan naar olifanten. In het Research Centre krijg je meer te leren over deze machtige beesten en kun je praten met een van de onderzoekers van het project. Na de excursie heb je vast een andere kijk op het Afrikaanse dierenleven!

Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika ga je op safari. We geven je dan ook graag een aantal praktische tips. Zo haal je het meeste uit je safari in Zuid-Afrika!

 

Dag 14-16: St Lucia

Je volgt de Elephant Coast Route naar het Greater St. Lucia Wetlands park; een van Zuid-Afrika’s werelderfgoed gebieden. Het is een prachtig gebied met een rijk vogelleven. Je maakt een boottocht op het St. Lucia meer, waar enorm veel nijlpaarden en krokodillen te zien zijn. Op dag twee wordt je vroeg in de ochtend opgehaald om naar het oudste uitgeroepen park in Afrika te reizen; Hluhluwe Umfolozi Game reserve. Aan het eind van de middag reis je per boot over de St Lucia Estuary. St Lucia staat ook bekend als prachtige badplaats. Het witte zand en warm blauw water zijn aan de orde van de dag op het strand van St Lucia. Het heeft jaarlijks gemiddeld 300 dagen zon, waardoor het bijna het hele jaar door een fantastische strandbestemming is.

 

Dag 17: Umhlanga

Je rijdt langs de kust naar de badplaats Umhlanga, waar je nog een dag van het strand kunt genieten. Naast het strand heeft de omgeving van Umhlanga veel te bieden. Zo kun je de Zulu’s bezoeken in de Vallei van 1000 Heuvels en krijg je inzicht in de Zulu cultuur en tradities. Heel bijzonder is een bezoek aan een traditionele genezer, vooral voor de kinderen.

 

Dag 18-19: Zuidelijke Drakensbergen

Het laatste deel van de reis gaat naar Drakensbergen. Hier kan je fantastische wandelingen maken, rotstekeningen van de San bushmen bekijken of genieten van het indrukwekkende landschap op de grens met Lesotho. Je overnacht in een cottage bij een lodge aan de voet van de Sani pas en hier staat ook een tour van op de planning. Je bezoekt een huishouden in een klein herdersdorp en leert meer over de Basotho-bevolking. Na de lunch bezoek je een scheerschuur om in het seizoen schapen & angorageiten te scheren. Na de beklimming van de Black Mountain maak je een wandeling om Thabana Ntlenyana te bekijken. Dit is het hoogste punt in Zuid-Afrika! Op de terugweg maak je een pitstop voor warme chocolademelk in de hoogste pub van Afrika.

 

Dag 20-21: Noordelijke Drakensbergen

Je reist vandaag verder naar de noordelijke Drakensbergen. Je vindt hier watervallen, zandsteengrotten en ontelbare kunstschilderingen in de vorm van San rotstekeningen. Het 'Amphitheater' bestaat uit meer dan 5 kilometer kliffen en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende rotswanden op aarde. In de buurt zijn ook de Tugela-watervallen, 's werelds tweede hoogste waterval van bijna een kilometer hoogte. Je overnacht in een uniek familieresort. De accommodatie biedt een breed scala aan activiteiten. Op de laatste dag staat een wandeling met gids op het programma, waar je meer leert over de omgeving.

 

Dag 22: Vertrek Zuid-Afrika

Vandaag is de laatste dag van deze rondreis door Zuid-Afrika met de kinderen. Vanuit Durban vlieg je terug naar huis na deze onvergetelijke rondreis Zuid-Afrika.

Nog niet helemaal zeker waar je volgende reis heen gaat? Wereldreizigers Daisy en Patrick zijn al meer dan twee jaar op reis en bezochten ook Zuid-Afrika. Neem een kijkje op hun website over duurzaam reizen en lees over de mooiste avonturen!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Zuid-Afrika

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zuid-Afrika boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Judith geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zuid-Afrika maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Zuid-Afrika rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zuid-Afrika

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zuid-Afrika. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zuid-Afrika

beste reistijd zuid-afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen

Is Zuid-Afrika veilig om naartoe te reizen?

Kun je met een huurauto door Zuid-Afrika reizen?

Kun je de Big Five spotten in Zuid-Afrika?

Hoe kom je het makkelijkst in contact met de locals in Zuid-Afrika?