Geïnteresseerd om mee te gaan met een van onze wandelreizen in kleine groep? Product Manager en wandelliefhebber Nynke gaf op 24 januari een presentatie over de verschillende wandelreizen. Doe inspiratie op voor je volgende groepswandelreis en bekijk hier de opname terug.

Wandelreizen in kleine groep

Uitleg over de niveaus

Zwaarte

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar de volgende niveaus: 

De reizen in deze categorie vragen weinig wandelervaring en zijn geschikt voor ieder type wandelaar. Het zijn rustige dagwandelingen over goed begaanbare paden en op niet al te grote hoogte.*

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor wandelaars met een normale wandelconditie. Het zijn eenvoudige wandelingen over vlak en heuvelachtig terrein. Er zijn geen moeilijke afdalingen of beklimmingen.

Voor de reizen in deze categorie is een goede wandelconditie van belang. Goede paden worden afgewisseld met heuvelachtig tot bergachtig gebied en ongelijke ondergrond. 

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor ervaren (berg)wandelaars. De routes gaan over onregelmatige wandelpaden, door gebieden met flinke hoogteverschillen en vergen ook een goed uithoudingsvermogen.

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor getrainde bergwandelaars met een uitstekende fysieke conditie. Het zijn zeer uitdagende (klim)trektochten in veelal afgelegen gebied*.

*Momenteel bieden wij deze reizen niet aan, maar om de schaal van de andere niveaus helder te maken benoemen we deze wel.

Comfort

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar de volgende niveaus: 

Basis accommodaties, waarin je een kamer altijd deelt met meer dan twee personen en niet over privé-sanitair beschikt. Denk hierbij aan slaapzalen en lagers. Je wandelt met een weekrugzak.

Eenvoudige accommodaties, waarin je vaak je kamer deelt met meerdere personen en je niet altijd over privé-sanitair beschikt. Voorbeelden hiervan zijn berghutten en knusse guesthouses die worden afgewisseld met eenvoudige pensions. Vaak wandel je met een weekrugzak.

Prima accommodaties met meestal een eigen douche of toilet op de kamer zoals kleinschalige hotels of B&B's. Je wandelt met een dagrugzak. 

 Comfortabele accommodaties met een eigen douche of toilet op de kamer. Denk hierbij aan een boetiekhotel. Je wandelt met een dagrugzak.

 Luxe accommodaties met ruime kamers en een eigen douche of toilet. Je wandelt met een dagrugzak.

*Momenteel bieden wij deze reizen niet aan, maar om de schaal van de andere niveaus helder te maken benoemen we deze wel.

Een groepswandelreis is avontuurlijk en onbezorgd

Als wandelliefhebber heb je vast al heel wat kilometers afgelegd, in Nederland of wellicht ook over de grens. Wanneer je kiest voor een groepswandelreis heb je de mogelijkheid om je tocht net iets avontuurlijker te maken, zonder dat je zelf voor alle praktische zaken hoeft te zorgen. Want hoe lang zijn de etappes en hoeveel hoogteverschil is er? Waar kan ik onderweg overnachten? Hoe regel ik eten en drinken? Is de route wel duidelijk aangegeven? Bij Better Places worden alle groepswandelreizen begeleid door een ervaren (berg)gids. Hij of zij neemt alle zorgen uit handen zodat jij ontspannen kunt genieten van de mooie wandeltocht. Heb je altijd al eens een wandeltocht willen maken in de Spaanse bergen of ben je nieuwsgierig naar een route over de Via Dinarica in Montenegro? Een wandelreis in kleine groep is een mooie kans om zo’n avontuur vol vertrouwen aan te gaan.

Een wandelreis met een kleine groep is persoonlijk

Wij geloven dat een kleinschalige en een persoonlijke insteek je reiservaring ten goede komt.  Boek je bij Better Places een van de groepswandelreizen, dan ga je daarom altijd op pad met een beperkt gezelschap van maximaal 10 personen. Zo profiteer je wel van de gezelligheid met gelijkgestemden, maar blijft het ook het persoonlijk. In een kleine groep leer je elkaar goed kennen, zo ontstaan er onderweg niet zelden vriendschappen voor het leven. Een groepswandelreis maakt het ook mogelijk om te overnachten in kleinschalige accommodaties, die vaak op de leukste plekken gelegen zijn en gerund worden door de lokale bevolking. Dat levert weer bijzondere ontmoetingen op!

Groepswandelreizen in de natuur zijn gezond

Of je nu een groepswandelreis maakt door het zuiden van Portugal of kiest voor een uitdagende trektocht over de Via Dinarica; wandelen in de natuur brengt je altijd voordelen. Vanzelfsprekend is een wandelreis in de natuur goed voor je fysieke gezondheid. Daarbij is er voor elk niveau wel een passende groepswandelreis te vinden zodat je een tocht maakt waar je je prettig bij voelt en onderweg ook echt van kunt genieten. Daarnaast heeft wandelen in de natuur een bewezen positieve uitwerking op je mentale welzijn. Wanneer je in de bergen loopt, langs de kust of dwars door een natuurpark, kan je je hoofd lekker leegmaken, de stress van het dagelijks loslaten en je weer verbonden voelen met de indrukwekkende natuur om je heen. Bij groepswandelreizen komt daar ook nog de verbinding met je medereizigers bij; in een kleine groep leer je elkaar goed kennen en breng je waardevolle tijd door met mensen die net als jij van wandelen en de natuur houden.

 Je reis comfortabel beginnen? Pak dan de trein! Een aantal van onze groepswandelreizen zijn prima te bereiken per trein, waaronder Oostenrijk. Zo begint je vakantie al op het treinstation in Nederland en kan je ontspannen genieten van de rit naar je bestemming. Wellicht ontmoet je in een van de coupés al wel een medereiziger! 

Kleinere groepen, meer beleving

Bij al onze reizen vinden wij het belangrijk dat het niet gaat om zoveel mogelijk zien, maar zoveel mogelijk beleven. Op elke groepswandelreis gaat een ervaren gids mee die een schat van kennis bezit over alles wat er onderweg te zien is. Zo leer je over de flora en fauna langs de route, maar ook over de cultuur en tradities op de bestemming. Door een wandelreis met een kleine groep te maken, is er bovendien meer gelegenheid om flexibel te zijn. Zo kan er ter plekke worden besproken of er wat langer wordt gepauzeerd bij die mooie waterval, of nog een extra drankje wordt genuttigd bij het restaurant van die vriendelijke familie. Zo keer je aan het eind van de wandeltocht terug met niet alleen veel mooie kilometers in de benen, maar ook met onvergetelijke herinneringen aan de spontane ontmoetingen en gebeurtenissen onderweg. 

Groepsreizen met gegarandeerd vertrek