Eerste reisorganisatie in Nederland met een internationale B Corp certificering!

Better Places is de eerste reisorganisatie in Nederland met een internationale B Corp certificering! Daar zijn we ontzettend trots op, want dat betekent dat Better Places als winstgevend bedrijf wereldwijde waardering krijgt. Niet alleen worden onze kernwaarden op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen gezien, maar ook onderstreept onze B Corp status dat je door duurzaam te ondernemen een succesvol bedrijf kunt neerzetten. Een prettig duwtje in de rug om onze idealen verder te verwezenlijken: de reiswereld duurzamer en transparanter maken en lokale gemeenschappen ondersteunen.

Wij zijn een klein, jong bedrijf met een grote ambitie om het toerisme voor iedereen beter en eerlijker te maken. We willen een pionier zijn en de sector op een duurzamer pad leiden. De internationale gemeenschap van B Corp organisaties deelt onze visie op een betere manier van zakendoen. Door de B Corp certificering worden duurzaamheid en transparantie verankerd in onze bedrijfsvoering en kunnen we onze ambitie voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord aantonen en een voorbeeld zijn voor anderen.

Deze certificering onderstreept dat Better Places een bijzonder bedrijf is, zegt de trotse directeur Saskia Griep:

”Met Better Places willen wij voorloper zijn op het gebied van duurzaam ondernemen in de reisbranche. We zijn ervan overtuigd dat we door onze manier van werken een positieve impact hebben op zowel reizigers, leveranciers, werknemers en het milieu.”

Over B Corp

B Corp staat voor Benefit Corporation. Deze Amerikaanse organisatie certificeert sinds 2006 wereldwijd bedrijven die naast succesvol zijn in het maken van winst, ook succesvol zijn in het verwezenlijken van sociale en duurzame doelstellingen. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een strenge assessment doorlopen. Inmiddels dragen meer dan twee duizend bedrijven in ruim vijftig landen het certificaat, waaronder Ben & Jerry’s en Patagonia. Bekende Bcorps In Nederland zijn Dopper en Tony Chocolonely.

Bekijk alle Bcorps in Europa op deze interactieve kaart.

10% van de winst naar positieve initiatieven 

Elk jaar besteden wij 10% van onze winst aan positieve initiatieven die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Op deze pagina lees je er meer over. 

Better Places bans the bottle

Better Places streeft ernaar dat onze reizigers eind 2019 op alle bestemmingen geen plastic waterflessen meer gebruiken. Om dit te bereiken werken wij samen met onze reisexperts, accommodaties en andere organisaties. Lees meer op deze pagina

Better Places biedt jou

100% maatwerk

 • Stel je perfecte reis samen met hulp van een lokale expert
 • Reis in je eigen tempo
 • Kies de accommodaties die jij wilt

Lokale Reisexperts

 • Zorgvuldig uitgekozen lokale experts
 • Lokale kennis en actuele informatie
 • Persoonlijke assistentie voor én tijdens de reis

Positieve impact

 • Kleinschalige accommodaties
 • Bijzondere excursies
 • Duurzaam gecertificeerd
duurzaam reizen Better Places B Corp duurzaam reizen Better Places Travelife  

Garanties

 • Veilig & makkelijk betalen op een NL rekening
 • Zorgeloos op reis
 • Kwalitatieve en financiële garanties
veilig reizen Better Places ANVR veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds