Better Places is de eerste reisorganisatie in Nederland met een B Corp certificering! Dit internationale keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die een positieve impact hebben op de wereld. We zijn ontzettend trots dat hiermee onze kernwaarden worden erkend op het gebied van sociaal ondernemen en duurzaamheid. Het bewijst bovendien dat succesvol ondernemen en bijdragen aan een betere wereld heel goed samengaan.

”Onze B Corp status is een duwtje in de rug voor het verder uitdragen van onze missie: de reiswereld duurzamer en transparanter maken en lokale gemeenschappen ondersteunen.”

”Met Better Places willen wij voorloper zijn op het gebied van duurzaam ondernemen in de reisbranche. We zijn ervan overtuigd dat we door onze manier van werken een positieve impact hebben op zowel reizigers, leveranciers, werknemers en het milieu.” - Saskia Griep, directeur Better Places
Treinreizen door Europa
Wandeling door bos in Finland

Bijdragen aan innovatie

Daarnaast investeren wij door middel van een innovatiefonds voor elke reiziger die bij ons boekt in projecten voor duurzame energie en biodiversiteit. Dat doen we via projecten op crowdfundingplatform Lendahand. Zo investeerden we in 2022 in de European Sleeper, dat als doel heeft om de nachttrein te herintroduceren en daarmee een goed alternatief voor vluchten binnen Europa te bieden. Lees meer.

Niet compenseren maar reduceren

CO2-compensatie zien wij niet als oplossing; we moeten reduceren. Wij zetten ons daarom in om de CO2-uitstoot van onze reizen elk jaar met 5% te verminderen. In 2030 willen we 55% onder het niveau van 2019 zitten. Om dat te bereiken hebben we een groot aanbod aan reizen binnen Europa gerealiseerd. 25% van onze reizigers kiest inmiddels al voor een Europese bestemming. Ook stimuleren we reizigers om de trein te pakken. Lees meer.

We doen meer! Zo zetten we ons ook in om plasticvrij te reizen. Daarnaast berekenen wij voor al onze reizen een impact score én de true price.

In Tansania authentische und faire Erlebnisse auf Reisen mit Fairaway haben

Meer weten over de impact die je maakt met je reis?
Dit is wat onze reisexperts, lokale gidsen en gastvrouwen te zeggen hebben:

Guido reisexpert Peru
Guido, reisexpert Peru
Het verschil dat je voor een gemeenschap kunt maken door toerisme echt goed te managen is fantastisch. Voor mij is reizen door Peru het mooist met een mix van highlights en onbekende maar speciale plekken: de Better Places van Peru.
Reisspecialist rondreis Portugal Isabel
Isabel, reisexpert Noord-Portugal
Ik vind het belangrijk om reizigers kennis te laten met de bewoners van het gebied. Dit doe ik door samen te werken met kleinschalige accommodaties en altijd excursies toe te voegen aan de reis waar je kennis maakt met de lokale bevolking."
Unser Reiseexperte Jan für Ladakh Reisen
Jan, reisspecialist India & Bhutan
Samen met mijn lokale partners, met wie ik soms al 25 jaar samenwerkt, ontwikkel ik reizen met nadruk op authentieke cultuur en natuur. Onze reizen zijn vriendelijk voor de natuur, en de lokale bevolking profiteert zoveel mogelijk van het bezoek.
Maaike, die Reiseexpertin für Nepal für FairAway lächelt in die Kamera
Maaike, reisexpert Nepal
Naast de culturele highlights of een trekking, laat ik je ook graag kennismaken met de Nepalese bevolking. Al onze reizen zijn ecologisch en duurzaam, met respect voor de lokale bevolking. We werken uitsluitend samen met lokale partners.
Mit dem Bicitaxi Kuba individuell entdecken
Alianki, bici-taxist Cuba
Met mijn bici-tour laat ik bezoekers het echte leven in Cuba zien. Dankzij het succes heb ik een stukje land kunnen komen waar ik nu een huis bouw voor mijn gezin. Dat is voor mij echt een droom die, poco a poco is uitgekomen!
Bote gemeenschap bijzondere homestay in Nepal
Bote gemeenschap, Homestay Nepal
Het is spannend om gasten te ontvangen in onze homestay, maar vooral heel leuk. De meesten van ons zijn de vallei nooit uit geweest, nu spreken we wat woordjes Engels. En met de opbrengsten kunnen meer kinderen uit ons dorp gaan studeren.
Maasai Lodge
Dr. Cornelia, Africa Amini NGO, Tanzania
In de Africa Amini School in Sustainable Tourism zijn de nieuwe studenten gestart. Met behulp van de donatie van Better Places konden we 28 van hen voorzien van bedden in de slaapzalen. We zijn erg dankbaar voor de voortdurende steun!

Better Places biedt jou

 

100% maatwerk

 • Stel je perfecte reis samen met hulp van een lokale expert
 • Reis in je eigen tempo
 • Kies de accommodaties die jij wilt

 

Lokale Reisexperts

 • Zorgvuldig uitgekozen lokale experts
 • Lokale kennis en actuele informatie
 • Persoonlijke assistentie voor én tijdens de reis

 

Positieve impact

 • Kleinschalige accommodaties
 • Bijzondere excursies
 • Duurzaam gecertificeerd
duurzaam reizen Better Places B Corp duurzaam reizen Better Places Travelife  

 

Garanties

 • Veilig & makkelijk betalen op een NL rekening
 • Zorgeloos op reis
 • Kwalitatieve en financiële garanties
veilig reizen Better Places ANVR veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds