Ben je gek op wilde dieren, afwisselende natuur en levendige steden? Maak dan een individuele rondreis Zuid-Afrika. Hier kun je op safari in het beroemde Kruger National Park, wandelen in de Drakensbergen, wijn drinken in Stellenbosch, relaxen aan het strand in Kaapstad en kennismaken met een mix van culturen. Ga op pad met je eigen huurauto en leer zo de mooiste plekken van het land kennen.

logo Travelife

Luxe reis Zuid Afrika

Verblijf in luxe boutiquehotels en ecolodges.

Bekijk de luxe reis Zuid-Afrika

Ga diervriendelijk op reis en bewonder wilde dieren alleen in het wild

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Zuid-Afrika reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Kaapstad: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zuid-Afrika maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Zuid-Afrika rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Zuid-Afrika

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zuid-Afrika. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zuid-Afrika

beste reistijd zuid-afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Reviews ontbreken vanwege de cookie instellingen van je browser, klik hier om ze te bekijken

Rondreizen in Zuid-Afrika

Tips voor een bijzondere rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is meer dan alleen natuur. Het land is ook een smeltkroes van culturen en het is interessant om daar kennis mee te maken. Zo kun je op verschillende plekken in homestays slapen en in KawZulu-Natal kun je een Zulu-tour doen, waarbij je de unieke cultuur van de Zulu’s leert kennen. Natuurlijk kun je ook een townshiptour maken en leren hoe het leven in een township er echt aan toe gaat. Judith, de lokale reisspecialist van Better Places in Zuid-Afrika, helpt je graag om een bijzondere individuele rondreis Zuid-Afrika samen te stellen. Ga je op vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen? Dan stemt ze jullie reis daar graag op af.

Duurzame rondreis Zuid-Afrika

Duurzaam reizen in Zuid-Afrika is helemaal niet moeilijk. Het land heeft een groot aantal duurzame accommodaties, die aangesloten zijn bij de Fair Trade Tourism-organisatie. Kleinschalige slaapplekken met een bijzondere sfeer, die de natuur en cultuur in hun omgeving beschermen. Bovendien bieden we in Zuid-Afrika volop excursies waarbij je de locals en hun cultuur leert kennen. Ga fietsen in Soweto, slaap in een homestay in een township in Kaapstad en maak kennis met de Xhosa-cultuur in de Oost-Kaap. Ook als het gaat om safari’s kun je duurzame keuzes maken. Bewonder bijvoorbeeld de wilde stokstaartjes in een beschermd natuurgebied in de West-Kaap. Bekijk wat je nog meer kan doen om duurzaam op reis te gaan met Better Places.

Een rondreis Zuid-Afrika zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Zuid-Afrika zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Judith, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Zuid-Afrika

Is Zuid-Afrika geschikt voor een rondreis met kinderen?

Wat voor dieren kun je zien tijdens een safari in Zuid-Afrika?

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Wanneer kan ik walvissen spotten in Zuid-Afrika?