Alle handige informatie over de Azoren bij elkaar met onder andere tips voor deze bestemming en praktische informatie over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken.

Ligging van de Azoren 

De Azoren zijn een vulkanische eilandengroep die bij Portugal hoort. Ze bestaan uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden, die ongeveer 1.400 kilometer ten westen van Portugal, in de Atlantische Oceaan liggen. In totaal wonen er 25.000 mensen verspreid over de negen eilanden. De hoofdstad van de Azoren, Ponta Delgada, ligt op het eiland São Miguel, waar ook de meeste locals wonen.  

Beste reistijd voor de Azoren 

Op de Azoren is het klimaat bijna altijd zacht en aangenaam. De temperatuur is het hele jaar door mild, tussen de 14 en 24 graden. Qua weer is de ideale reistijd voor de Azoren van April tot Oktober. Buiten deze maanden kan het weer wat onrustiger zijn, met stormen, harde wind en een ruige zee. Juli en augustus zijn echter de drukste maanden waarin ook de vliegtickets een stuk duurder zijn. De beste reistijd voor de Azoren kan ook variëren op basis van wat je wilt doen op je rondreis door de Azoren. Twijfel je over wanneer je je reis naar de Azoren wilt maken? Neem contact op met onze lokale reisspecialist. 

Taal op de Azoren 

De officiële taal op de Azoren is Portugees, maar er worden ook dialecten gesproken. Vooral het dialect op Sào Miguel, het Micaelense, is kenmerkend, omdat het qua uitspraak wat weg heeft van het frans. De meeste mensen spreken ook Engels. Vooral de jongere generatie spreekt goed Engels, de oudere generatie komt vaak niet verder dan de basics. Rondleidingen kunnen vaak ook in het Duits en Frans geboekt worden. 

Veiligheid op de Azoren 

De Azoren vallen op de Global Peace Index onder Portugal, dat al jaren goed scoort. Er is weinig criminaliteit en het land is een van de veiligste bestemmingen om te bezoeken in Europa. Er is weinig criminaliteit, politieke onrust, etc. Let op drukke plekken wel altijd op je bezittingen, ook op de Azoren komen zakkenrollers voor. Ook is het verstandig geen kostbare spullen in je huurauto achter te laten.

De Azoren liggen op een punt waar drie aardplaten samenkomen. Dit betekent dat er een verhoogd risico is op aardbevingen. Gelukkig komt dit maar heel weinig voor. Wel is het goed om altijd van tevoren het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken voor recente updates.   

Vervoer naar de Azoren 

Een rechtstreekse vlucht naar de Azoren duurt iets minder dan 5 uur. Helaas heb je in de meeste gevallen een overstap in Lissabon. Tussen het vasteland van Portugal en de Azoren varen geen veerboten en dus is het niet mogelijk om met je eigen auto de Azoren te bezoeken. Wel kun je ervoor kiezen om tussen de verschillende eilanden de veerboot te nemen. Zo kun je gemakkelijk de diversiteit tussen de verschillende eilanden ontdekken.