De beste reistijd op de Azoren wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van de Azoren. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar de Azoren te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Josefina, die al jaren op de Azoren woont, geeft je graag advies.

Azoren Klimaatbeste reistijd azoren

De Azoren hebben een mild subtropisch klimaat. Het klimaat is bijna altijd zacht en aangenaam, afgewisseld met stevige buien. Het klimaat lijkt op dat van andere mediterrane landen, met als verschil dat de zomers koeler en de winters warmer zijn. De temperatuur zakt het hele jaar bijna nooit onder de 10 graden. De maximale temperatuur ligt rond de 25 graden. De hoge vochtigheid zorgt ervoor dat de eilandengroep prachtig groen is. Op de Azoren kun je alle 4 de seizoenen in één dag beleven. Ook hebben de eilanden verschillende microklimaten. Het weer op de top van een berg kan anders zijn dan op het strand. Hou hier dus rekening mee als je op pad gaat.  

Over het algemeen is de beste reistijd Azoren van april tot oktober. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst en valt er het minste regen. De regenbuien die er in deze periode zijn duren niet lang en maken snel plaats voor de zon. De maximale temperaturen in deze maanden liggen tussen de 17 en 25 graden. Ook de zee warmt in deze periode lekker op tot zo'n 23 graden. Door de ligging in de Atlantische Oceaan waait het op de Azoren altijd een beetje, maar vooral in de herfst en winter is er grote kans op storm. Hierdoor kan de zee een stuk ruiger zijn en minder geschikt voor excursies als een kajaktocht. Ook regent het in deze maanden een stuk meer. Op zeeniveau is er nog nooit vorst of sneeuw geweest op de Azoren. Wel kan het in de bergen vriezen. Het is heel zeldzaam, maar wel mogelijk om witte toppen te zien als je in de winter op de Azoren bent. 

Beste reistijd voor wandelvakantie op de Azoren 

Voor een wandelvakantie op de Azoren geld net even een andere beste reistijd. Tijdens je wandelingen wil je namelijk niet dat de temperatuur te hoog is. Daarom zijn de maanden april t/m juni en oktober ideaal voor jouw wandelvakantie door de Azoren. De temperatuur ligt dan wat lager dan de andere zomermaanden. Daarnaast is het in die maanden nog geen hoogseizoen waardoor het op de wandelpaden nog niet te druk is. 

Beste reistijd Azoren: Drukte

beste reistijd azoren

De drukste maanden op de Azoren zijn juli en augustus. Dit zijn de maanden waarin de schoolvakanties vallen en dus de meeste mensen op reis gaan. Ook zijn de temperaturen in deze maanden gemiddeld het hoogst. Ook de eerste weken van september kunnen nog wat drukker zijn. In deze maanden zijn vliegtickets duurder en kunnen de lokale prijzen ook hoger zijn.  

Speciale evenementen 

Mei tot oktober
De beste tijd om walvissen en dolfijnen te spotten.

Inspiratie voor je Azoren rondreis

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor je rondreis door de Azoren? Wij hebben een aantal mooie voorbeeldreizen voor je samengesteld om je een idee te geven hoe een rondreis door de Azoren er uit kan zien. Ook geven we je graag een aantal tips voor de leukste excursies op de Azoren.

Praktische info Azoren

Naast de beste reistijd voor de Azoren is er nog veel meer informatie die belangrijk is om te weten voor je Azoren rondreis. Wij hebben deze praktische informatie over de Azoren voor je op en rijtje gezet zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

Duurzaam reizen op de Azoren

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Er zijn heel veel manieren waarop jij hier ook een steentje aan kan bijdragen tijdens je vakantie! Lees onze tips voor duurzaam reizen om hier meer over te weten te komen.