Let op: helaas is het vanwege de grote drukte niet meer mogelijk om een aanvraag te doen met vertrek tussen 15 juli en 20 augustus. Voor de overige maanden, ook in de meivakantie, is dat nog wel mogelijk. Wil je graag in de zomermaanden naar Azoren, dan kun je vanaf oktober een aanvraag doen voor de zomer van 2025. Wil je deze zomer graag op reis? Kijk dan eens naar onze reizen naar Noord-PortugalSlovenië of Zweden.

De Azoren zijn dé bestemming voor elke natuurliefhebber. Deze Portugese eilandengroep bied je een afwisselende vakantie vol bijzondere belevenissen. Tijdens een rondreis op de Azoren bezoek je verschillende eilanden die elk hun eigen unieke karakter hebben. Geniet van de indrukwekkende vulkanen, warmwaterbronnen en het intens groene landschap. Laat je meenemen door lokale gidsen, op zoek naar walvissen, dolfijnen en bijzondere vogels. Na een dag vol avonturen ontspan je op een terrasje in een van de vele gezellige kustplaatsjes. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Josefina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar de Azoren (Ponta Delgada, São Miguel) is 1517kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

 
Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen op de Azoren maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Azoren rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Azoren

Alle praktische informatie voor een reis naar de Azoren. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Azoren

Beste reistijd Azoren

Rondreis op de Azoren

Rondreis op de Azoren: je verplaatsen

Vanuit Nederland kan je vliegen naar de Azoren op Horta, Faial of naar Ponta Delgada op São Miguel. Een tussenstop in Lissabon is hierbij in de meeste gevallen helaas onvermijdelijk. Tussen sommige eilanden is een binnenlandse vlucht mogelijk, maar voor de meeste rondreizen geldt dat de veerboot een eenvoudige, duurzamere en bovendien veel leukere manier is van verplaatsen. Op São Miguel en Pico kan je kiezen voor een huurauto. Zo heb je alle vrijheid en kan je veel zien. Voor de overige eilanden en voor diverse excursies en wandelroutes, zijn er taxi transfers bij de reissom inbegrepen, eventueel samen met een gids. Je verplaatst je zo van je accommodatie eenvoudig naar de mooiste plekken op het eiland.

Overnachten op de Azoren

Je rondreis op de Azoren wordt extra leuk door te overnachten in bijzondere, kleinschalige accommodaties. Lokale reisexpert Josefina heeft op de verschillende eilanden unieke adresjes geselecteerd die jou de bestemming echt laten ervaren en ook passen bij een duurzame reis. De accommodaties op de Azoren variëren van knusse (familie)hotels tot sfeervolle guesthouses, traditionele vakantiehuisjes of moderne appartementen. Op verschillende plekken zit er ook een zwembad bij. Vaak verblijf je midden in de natuur en heb je prachtige uitzichten.

Duurzaam reizen op de Azoren

Bij Better Places vinden we het belangrijk dat je reis naar de Azoren zo duurzaam mogelijk is. Dat betekent onder andere dat we binnenlandse vluchten zoveel mogelijk vermijden en de voorkeur geven aan verplaatsingen met een veerboot. Ook overnacht je tijdens je rondreis op de Azoren altijd in kleinschalige accommodaties. Het contact met de bewoners staat voorop, want door op pad te gaan met een gids en excursies te ondernemen waarbij je kennis maakt met de eilandbewoners, profiteren zij zoveel mogelijk van jouw bezoek, terwijl ze jou tegelijkertijd een unieke beleving van hun eiland bieden. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Je rondreis op de Azoren zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis op de Azoren zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexpert Josefina en ze stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen over de Azoren

Wat is de beste reistijd voor de Azoren?

Zijn de Azoren geschikt voor een actieve reis?

Zijn de Azoren goed bereikbaar?