Bij Better Places organiseren we reizen die de wereld een beetje mooier maken. We proberen een zo groot mogelijk positieve impact te hebben op de gemeenschappen, de natuur en de dieren op bestemming. Tegelijkertijd doen we er alles aan om de negatieve impact door CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Om inzicht te krijgen in de positieve en negatieve effecten van onze reizen, meten we de impact en geven we ze een score. Hier vind je de toelichting bij de impactscores van verschillende reizen. 

Hier vind je een uitgebreid overzicht van de criteria die we gebruiken bij het in kaart brengen van de positieve en negatieve impact van onze reizen. Voor het bepalen van de duurzaamheidsscore van onze accommodaties, gebruiken we deze criteria voor duurzame hotels.

Positieve impact meten

We beoordelen onze reizen op basis van onze drie principes voor een duurzame reizen:

  • Ondersteun en promoot lokale initiatieven
  • Verminder de CO2-uitstoot van je vakantie
  • Bescherm, toon respect en reis plasticvrij

Om een zo hoog mogelijk score te bereiken, maken onze lokale reisexperts gebruik van onze checklist voor duurzaam reizen. De impactscore helpt onze reizigers om te kiezen voor een reis die zoveel mogelijk bijdraagt aan een land. De scores helpen onze reisexperts om te zien op welke punten ze het goed doen, en hoe ze hun aanbod kunnen verbeteren. Zo werken we samen aan reizen met een positieve impact.

Negatieve impact meten

Als we reizen beoordelen op hun impact op een land en het klimaat, dan moeten we ook de negatieve effecten meenemen. Want reizen gaat nou eenmaal vaak samen met vliegen. En laat dat nou één van de meest vervuilende individuele acties zijn die we kunnen doen. Vooral verre vakanties, waarbij een lange vlucht onvermijdelijk is, zorgen voor de uitstoot van grote hoeveelheden CO2 en andere schadelijk broeikasgassen. Maar ook het transport ter plekke zorgt voor milieuvervuiling. Door ook de negatieve impact van onze reizen te laten zien, kunnen we reizigers helpen duurzamere keuzes te maken. Bijvoorbeeld door een verre vliegvakantie af te wisselen met een bestemming die per trein bereikbaar is. Tegelijkertijd stimuleert het onze lokale reisexperts om te zoeken naar alternatieven voor bijvoorbeeld binnenlandse vluchten.

Alle blogs over impact meten