Ontmoet de locals tijdens een excursie Mexico

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Fietstour Tulum

Je rijdt naar een dorpje op ongeveer een half uur van Tulum en fietst door lokale dorpjes. Tijdens het fietsen ga je ook naar 3 cenotes, de typische Mexicaanse watergrotten.

Chunhuhub dagtour

Een dagtour vol cultuur en plezier. Eerst zwem je in een cenote midden in de jungle, waar je jezelf kunt onderdompelen en het prachtige landschap kunt aanschouwen. Daarna ontmoet je een ambachtsman uit een nabije gemeenschap en leer je hoe je manden kunt maken met lianen uit de jungle. Na een heerlijke en traditionele zelfgemaakte lunch bezoek je een ananasplantage. De tour duurt ongeveer van 10 tot 5.

Dorpjes rondom San Cristobal de las Casas

Vanochtend heb je een tour naar twee van de meest interessante lokale dorpen in de omgeving van San Cristobal, waaronder San Juan Chamula. Je zult verschillende Tzotzil gebruiken leren kennen en getalenteerde ambachtslieden ontmoeten.

Verborgen cenotes van Mérida

Een dagtour naar twee afgelegen cenotes. Cenotes zijn typisch Mexicaanse grotten die water bevatten. De steenachtige formaties zorgen voor een fascinerend beeld. In de cenotes kun je snorkelen in het kristalheldere water, wat een welkome verfrissing is. Tussendoor bezoek je wat lokale dorpjes, waar je onder andere ook een lunch geserveerd krijgt van een lokale Mayafamilie. Aan het eind van de dag keer je terug naar Mérida.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Mexico reis? Bekijk dan onze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Street food op de markt van San Juan

Een tour voor liefhebbers van eten. De markt van San Juan vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw, en het is nog steeds een van de beste plaatsen in Mexico Stad om hoogwaardige ingrediënten te kopen. Tijdens deze tour neemt een gids je over de markt en heb je proeverijen bij verschillende van de beste straat- en marktkramen in de buurt.

Foodtour in Puebla

De stad Puebla is een paradijs voor voedselliefhebbers. Onder leiding van een geboren en getogen Poblana neem je een kijkje in de opwindende eetcultuur van de stad, die volledig verschilt van die van Mexico Stad. In zo'n 2 uur tijd ga je verschillende populaire gerechten proberen, waaronder 'cemitas', Puebla's beroemdste sandwich, 'mole', aan het spit geroosterde 'taco's árabes' en Puebla's nationaal erkende snoepjes.

Mezcal tour

Mezcal is een sterke drank die van de agave plant wordt gemaakt. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoek je een kleine en niet-gecommercialiseerde mezcal fabriek, in een klein stadje op een uur rijden van Oaxaca . Hier zie je de plantages waar de agave wordt verbouwd. Je krijgt een rondleiding door de fabriek, waar je alles leert over de verschillende soorten mezcal en hoe deze wordt gemaakt. Natuurlijk is de tour inclusief een mezcal proeverij. Daarna lunch je op de markt van Ocotlán de Morelos.

Kookcursus in Mérida

Je begint deze excursie op een lokale markt, waar je een aantal geweldige traditionele gerechten ontdekt. Je leert over de gebruiken en tradities van Yucatan en kunt diverse dingen proeven. Nadat je alle benodigdheden hebt gekocht, ga je naar een lokaal huis waar je met je gastheer of gastvrouw stap voor stap een ​​traditioneel menu zult bereiden.

Plan jouw reis naar Mexico

Ben je op zoek naar een bijzondere Mexico rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elvira, de reisexpert in Mexico. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Elvira.

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd Mexico wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Mexico. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Mexico.

Mexico met kinderen

Wil je graag naar Mexico met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elvira, onze lokale reisexpert die er woont en die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Meer inspiratie voor excursies Mexico

Verblijf je in Oaxaca en zoek je tips over wat te doen? In de blog Expeditie Aardbol van Stefanie lees je 10 leuke tips over wat te doen in Oaxaca.