Hieronder vind je de praktische info over Noorwegen die belangrijk is voor je Noorwegen rondreis. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

  In Noorwegen wordt Noors gesproken
  Er bestaat geen tijdsverschil met NL
  Aanbevolen luchtvaartmaatschappijen: KLM & Norwegian
  Beste reistijd Noorwegen: juni t/m aug of jan t/m maart

Hoe kom je in Noorwegen? Met de auto vanuit Nederland kun je met een van de ferry’s vanuit Denemarken of Duitsland naar Noorwegen. Ook de trein is een optie, reken dan wel op een reis van minimaal 18 uur.

Stavanger Øvre Holmegate

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Lees meer over verzekeringen.

Beste reistijd Noorwegen

De beste reistijd voor Noorwegen wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Noorwegen. Daarnaast wil je misschien graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme over het jaar verspreid is. Lees hier meer over de beste reistijd voor Noorwegen.

Duurzaam reizen Noorwegen

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.

Credits voor de foto's op deze pagina: Thomas Rasmus Skaug, VisitNorway