Ontdek het land van friluftsliv - de liefde voor het buitenleven. Noorwegen staat bekend om haar prachtige natuur. De mooie fjorden, de imposante bergen en natuurlijk het noorderlicht. Hier krijgen de begrippen rust en ruimte weer een heel nieuwe betekenis. Noorwegen is dan ook bij uitstek geschikt voor de outdoor liefhebber. Tijdens een rondreis door Noorwegen word je omringd door dramatische landschappen, van de fjorden die diep in de kustlijn snijden naar de torenhoge bergtoppen die het binnenland domineren. Ontdek de fjorden per kayak, ga hiken in de bergen en ontdek in de winter een waar wonderland op sneeuwschoenen.  

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Reisadvies Noorwegen

Alle praktische informatie voor een rondreis door Noorwegen. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Noorwegen

Rondreis Noorwegen

Beste reistijd Noorwegen

Kies je voor een rondreis door Noorwegen in de zomer, waarbij je de natuur en cultuur van Noorwegen gaat ontdekken, dan is de beste reistijd de periode juni tot en met augustus. Dit zijn de warmste - en vaak ook de droogste - maanden. De temperatuur ligt dan, afhankelijk van waar in Noorwegen je je bevindt, maximaal rond de 25 graden. Het zuiden is het warmst en het gebied boven de poolcirkel is het koelste. Ga je echt voor een actieve outdoor vakantie, dan kun je het beste kiezen voor de maand juni. In juli en augustus is het vaak iets natter. In de winter is het hele land behoorlijk sneeuwzeker. Voor een wintervakantie in Noorwegen is de periode van januari t/m maart de beste reistijd voor Noorwegen. De dagen worden dan weer iets langer, er ligt veel sneeuw en de kou begint juist wat af te nemen. Deze periode biedt goede sneeuwcondities en veel mogelijkheden voor wintersportactiviteiten.

Het noorderlicht in Noorwegen

De beste reistijd voor het zien van het noorderlicht is de periode van september t/m maart. In principe heb je in die periode in het hele land goede kans om het noorderlicht te zien. In de noordelijke regio's zoals Tromsø, is de kans het grootst. Niet voor niets wordt Tromsø ook wel de 'hoofdstad van het noorderlicht' genoemd, met in de omgeving op heldere nachten wel 90% kans om het betoverende lichtspektakel te zien.

Met de boot naar Noorwegen

De boot naar Noorwegen is een leuke en comfortabele manier om naar je bestemming te reizen. Bovendien scheelt het een hoop kilometers rijden waardoor je lekker uitgerust aankomt. Er zijn verschillende overtochten mogelijk. De meest voor de hand liggende overtochten zijn vanuit Duitsland en het noorden van Denemarken. Hoewel de havens van Denemarken een stuk verder rijden zijn, heb je hier de optie om de snelle boot te nemen, waarbij je al binnen 4 uur in Noorwegen aan land gaat. Wat de beste optie voor de boot naar Noorwegen is, hangt vooral af van je reisroute en je eigen voorkeur om langer in de auto te zitten of juist langer op de boot. Bij Better Places boek je de bootreis zelf, waarbij Noorwegen reisspecialist Merée je kan voorzien van een advies voor de beste overtocht voor jouw rondreis.

Duurzaam reizen in Noorwegen

Bij Better Places vinden we het belangrijk dat een rondreis Noorwegen zo duurzaam mogelijk is. Dat betekent onder andere dat we stimuleren om met de auto, boot en/of trein naar Noorwegen te reizen. Ook overnacht je tijdens je rondreis Noorwegen altijd in kleinschalige accommodaties en staat contact maken met de Noren voorop. Door excursies te maken waarbij je kennis maakt met de bewoners, profiteren zij zoveel mogelijk van jouw bezoek. Tegelijkertijd leer jij Noorwegen echt goed kennen door de verhalen die zij delen, de lokale gerechten die ze bereiden en de activiteiten die ze met je ondernemen. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Rondreis Noorwegen 

Bij Better Places boek je een gehele rondreis naar Noorwegen, die zorgvuldig is samengesteld door onze reisexpert.

Credits voor de foto's op deze pagina: Øyvind Heen