Mahmud - Reisexpert Oezbekistan

Mijn naam is Makhmudjon, maar ik word eigenlijk door iedereen Mahmud genoemd. Ik woon in Oezbekistan, waar ik al jarenlang werk als Oezbekistan specialist. Het is mijn taak en passie dat jouw bezoek aan Oezbekistan aan de Zijderoute je onvergelijke momenten zal bezorgen.

Oezbekistan specialist Mahmud

Veiligheid Oezbekistan volgens Mahmud

  • Oezbekistan is een van de veiligste landen in Centraal-Azië.
  • Geen bijzondere risico’s.
  • Neem normale voorzorgsmaatregelen.

Veiligheid Oezbekistan: praktische tips

Oezbekistan is over het algemeen een veilig land voor reizigers. De Oezbeken zijn vriendelijk en gastvrij en staan altijd klaar om je te helpen. We hebben wel een aantal praktische tips voor een veilige reis door Oezbekistan:

  • Houd er rekening mee dat Oezbekistan een politiestaat is en politieagenten je op elk moment naar je paspoort kunnen vragen. Zorg dat je altijd (een kopie van) je paspoort op zak hebt.
  • Je hotel moet je verblijf registreren bij de autoriteiten en je krijgt van elk hotel een registratiebonnetje mee. Bewaar die goed, voor het geval ernaar gevraagd wordt.
  • Let op wat je fotografeert: bruggen, vliegvelden, metrostations, politie en militairen mag je niet op de foto zetten.
  • Reis je door de grensgebieden van Oezbekistan, let dan extra op. Het kan hier sporadisch onrustig zijn. Volg het advies van locals op als dat het geval is. Uiteraard is Mahmud altijd op de hoogte van de recente situatie met betrekking tot eventuele onrust in bepaalde gebieden.
  • Verder is het in Oezbekistan vooral een kwestie van je gezond verstand gebruiken en op je spullen letten, zoals je in elk land ter wereld zou doen.

Plan jouw reis naar Oezbekistan

Ben je op zoek naar een bijzondere Oezbekistan rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mahmud, de reisexpert in Oezbekistan. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mahmud.

Beste reistijd Oezbekistan

De beste reistijd in Oezbekistan wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Oezbekistan. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Lees meer over de beste reistijd Oezbekistan.