Wie aan een individuele rondreis Oezbekistan denkt, denkt aan de Zijderoute. Het blauwgroen van de koepels van de moskeeën en de mozaïeken contrasteert prachtig met de diepblauwe luchten die je in dit droge klimaat dikwijls hebt. Maar dit onbekende land biedt meer. De Fergana-vallei is een boeiende etnische mix van vele Centraal-Aziatische volken en is het economische hart van het land. Het meest verrassende is misschien wel het feit dat Oezbekistan ook machtige bergen heeft waar je meerdaagse looptochten kunt maken door dichte bossen langs meren en watervallen.

 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Mahmud je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Oezbekistan maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Reisadvies Oezbekistan

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Oezbekistan. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Oezbekistan 

beste reistijd Oezbekistan

Beste reistijd Oezbekistan

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Oezbekistan

Hoogtepunt na hoogtepunt in Samarkand

Samarkand is een grote stad in Oezbekistan, dichtbij de grens met Tadzjikistan, en een must om te bezoeken tijdens je rondreis Oezbekistan. Deze stad telt een aantal van de grootste bezienswaardigheden van de Zijderoute en wordt dus veel bezocht. Het Registan is een plein waaraan drie kolossale medressa’s (moslimscholen) zijn gebouwd. Deze zijn schitterend versierd. Ook het Bibi Khanum, een moskee gebouwd door Timur Lenk voor zijn vrouw en de Shah-I-Zinda, een oud kerkhof met bijbehorende moskee gelden als schoolvoorbeelden van Islamitische architectuur.

Duurzaam reizen Oezbekistan

Eén van de leukste onderdelen van je Oezbekistan reis is kennismaken met de gastvrije locals. Je hoeft alleen maar een markt op te wandelen en je wordt al enthousiast begroet door de marktkoopmannen. Een leuke plek om lokale producten te proeven en heerlijk vers brood en fruit te kopen. Je kunt in Oezbekistan bovendien slapen in kleinschalige familiehotelletjes, lunchen bij mensen thuis en zelfs overnachten in een yurtkamp. Wil je ook je transport duurzaam regelen? Neem dan regelmatig de moderne trein, die de bekende steden van Oezbekistan snel en comfortabel met elkaar verbindt.

Je rondreis Oezbekistan zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Oezbekistan zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Mahmud, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Oezbekistan

Wat is de beste reistijd om naar Oezbekistan te gaan?

Is Oezbekistan veilig om rond te reizen?

Waar overnacht ik tijdens een rondreis Oezbekistan?