Top 4 mogelijkheden voor wandelen in Kaapverdië

  • Wandelen door het Nationaal park Serra Malagueta op Santiago
  • Dansen op de Fogo vulkaan
  • Wandel over het groene hoogland in Sao Nicolao
  • Wandelen op top niveau in Santa Antao

Wandelen Kaapverdië: Santiago

Op het hoofdeiland Santiago biedt Nationaal park Serra Malagueta goede wandelopties. Vanuit het hoofdkwartier lopen verschillende wandelingen, die veelal over de kammen van de bergen voeren. Je hebt fantastische uitzichten op de kust en, bij helder weer, op de top van de vulkaan op het naastgelegen eiland Fogo. Serra Malagueta ligt op slechts een half uurtje rijden van het strand van Tarrafal, dus je kunt het zweet van de wandeling afspoelen in zee.

Dansen op de Fogo vulkaan

De enorme krater van het eiland Fogo biedt verschillende wandelmogelijkheden. Korte, eenvoudige wandelingen over de verschillende lavastromen, of een inspannende beklimming van de Pico Grande, de 2800 meter hoge vulkaan. Je overnacht in kleine homestays en met een beetje geluk, is er live-muziek in een van de omliggende barretjes. Een mooie, maar zware wandeling is die naar Monteiros: 1000 meter afdalen langs verschillende klimaatzones en dwars door de wolken heen, die vaak tegen de noordhelling hangen.

De vele eilanden van Kaapverdië zijn ontzettend divers en hebben voor elk wat wils. Daardoor kan het ook lastig zijn om te kiezen waar je precies heen wilt! Onze lokale reisexpert Janine zet alle eilanden voor je op een rijtje.

3. Wandelen Kaapverdië – Sao Nicolao

Het eiland Sao Nicolao wordt weinig bezocht, hoewel er heel veel moois is, met name voor wandelaars. Deze komen hier volop aan hun trekken met verschillende wandelingen over het groene hoogland. De beklimming van de Monte Gordo is een aanrader. De toeristische infrastructuur op Sao Nicolao is nog onderontwikkeld. Er is weinig keuze in accommodatie en er zijn weinig uitgezette wandelingen. Maar Kaapverdië is hier nog op zijn puurst.

Zoals je ziet kan je in Kaapverdië prachtige wandelingen maken. Janine heeft een mooie voorbeeldreis gemaakt met de mooiste fiets en wandelroutes.

Wandelen op topniveau in Santo Antao

Het ruige Santo Antao, met zijn fantastische landschap van hoge, scherpe pieken en diepe groene valleien, biedt geweldige wandelmogelijkheden. Er is zoveel keuze dat je hier makkelijk een lange wandelvakantie kunt houden. Er zijn een aantal klassiekers zoals de wandeling in de Ribeira de Paul of de kustwandeling van Cha de Igreja naar Ponto do Sol, maar je kunt ook gerust andere wandelingen proberen. Vanuit Ponto do Sol of Paul, waar de meeste accommodaties zijn, kun je je makkelijk met een aluguer ( openbaar busje) naar het beginpunt laten brengen. Start je hoog, dan wandel je vaak boven de wolken, een magisch gezicht!

Plan jouw reis naar Kaapverdië

Ben je op zoek naar een bijzondere Kaapverdië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Janine, de reisexpert in Kaapverdië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Janine.

Meer informatie over de Kaapverdische eilanden

Lees in de blog van Expeditie Aardbol meer over de verschillende eilanden van Kaapverdië.

Familiereis Kaapverdië

Ontdek samen met je gezin de mooie eilanden van Kaapverdië, maak de mooiste wandelingen en verblijf aan de mooie stranden. Kaapverdië is een perfecte bestemming voor je reis met de familie. Laat je inspireren door deze Kaapverdië met kinderen voorbeeld rondreis.