Wandelen in Nederland of België

De afgelopen tien jaar hebben we duizenden reizigers de hele wereld laten ontdekken. Maar we weten dat Nederland en België óók veel verborgen schatten hebben. Van uitgestrekte duinen tot prachtige bossen, van schilderachtige polders tot historische dorpen, je zult versteld staan van de diversiteit die dichtbij huis te vinden is. Dat willen we dolgraag met je delen. Tijdens een wandelweekend in Nederland of België neemt een ervaren wandelgids je mee door de mooiste paden en landschappen. Je slaapt in bijzondere en kleinschalige accommodaties.

Boek je wandelweekend uiterlijk 8 maart en ontvang € 25 korting

Wandelweekend in een kleine groep

Om ons jubileum te vieren staat er in vanaf februari elke maand een wandelweekend in Nederland of België op het programma. Deze microavonturen beleef je in een kleine groep, van maximaal tien tot veertien deelnemers. Zo ervaar je de gezelligheid van wandelen met gelijkgestemden, maar blijft het ook een persoonlijke ervaring. Je krijgt de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van elkaars gezelschap. Wie weet maak je vrienden voor het leven? De wandelingen duren twee of drie dagen en zijn de perfecte gelegenheid om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkste leven. Je zult zien dat je ook in Nederland of België volledig op kunt gaan in de prachtige natuur.

Op avontuur dicht bij huis

De wandelweekenden in Nederland worden georganiseerd door Avontuur Dichtbij. Deze reisorganisatie biedt meerdaagse avonturen in Nederland en België. Van trektochten tot duurzame citytrips, met de microavonturen van Avontuur Dichtbij ontdek je dat er dicht bij huis ook van alles te beleven is. Wat dacht je van een wijnwandeling in Zuid-Limburg, waarbij je leert over de lokale wijnproductie en natuurlijk ook mag proeven. In het noorden van het land struin je door de duinen en het Noord-Hollandse polderlandschap, terwijl je tijdens een wandelweekend in Drenthe wel eens een herder met een kudde schapen tegen kan komen. Welk wandelweekend je ook kiest, één ding is zeker: je bent er echt even helemaal uit!

Dit kun je verwachten

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg, de wandelweekenden in Nederland zijn voor iedereen toegankelijk. Het is handig als je fit bent, maar je hoeft geen topconditie te hebben voor deze wandelroutes. Afhankelijk van het avontuur dat je kiest, kan een wandeling 10 of 20 kilometer per dag zijn. In sommige regio's gaan de paden over heuvelachtig terrein. De accommodaties variëren van knusse guesthouses en eenvoudige pensions tot kleinschalige hotels en B&B's.