Deze trektocht wordt uitgevoerd door Avontuur Dichtbij. Dit is een nieuwe reisorganisatie, die een aantrekkelijk en waardevol alternatief biedt voor verre reizen. Avontuur Dichtbij organiseert micro avonturen, citytrips en trektochten in Nederland en België.

Groepsreis Drenthe

Uitleg over de niveaus

Zwaarte

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar de volgende niveaus: 

De reizen in deze categorie vragen weinig wandelervaring en zijn geschikt voor ieder type wandelaar. Het zijn rustige dagwandelingen over goed begaanbare paden en op niet al te grote hoogte.*

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor wandelaars met een normale wandelconditie. Het zijn eenvoudige wandelingen over vlak en heuvelachtig terrein. Er zijn geen moeilijke afdalingen of beklimmingen.

Voor de reizen in deze categorie is een goede wandelconditie van belang. Goede paden worden afgewisseld met heuvelachtig tot bergachtig gebied en ongelijke ondergrond. 

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor ervaren (berg)wandelaars. De routes gaan over onregelmatige wandelpaden, door gebieden met flinke hoogteverschillen en vergen ook een goed uithoudingsvermogen.

De reizen in deze categorie zijn geschikt voor getrainde bergwandelaars met een uitstekende fysieke conditie. Het zijn zeer uitdagende (klim)trektochten in veelal afgelegen gebied*.

*Momenteel bieden wij deze reizen niet aan, maar om de schaal van de andere niveaus helder te maken benoemen we deze wel.

Comfort

Wij hebben onze wandelreizen gerangschikt naar de volgende niveaus: 

Basis accommodaties, waarin je een kamer altijd deelt met meer dan twee personen en niet over privé-sanitair beschikt. Denk hierbij aan slaapzalen en lagers. Je wandelt met een weekrugzak.

Eenvoudige accommodaties, waarin je vaak je kamer deelt met meerdere personen en je niet altijd over privé-sanitair beschikt. Voorbeelden hiervan zijn berghutten en knusse guesthouses die worden afgewisseld met eenvoudige pensions. Vaak wandel je met een weekrugzak.

Prima accommodaties met meestal een eigen douche of toilet op de kamer zoals kleinschalige hotels of B&B's. Je wandelt met een dagrugzak. 

 Comfortabele accommodaties met een eigen douche of toilet op de kamer. Denk hierbij aan een boetiekhotel. Je wandelt met een dagrugzak.

 Luxe accommodaties met ruime kamers en een eigen douche of toilet. Je wandelt met een dagrugzak.

*Momenteel bieden wij deze reizen niet aan, maar om de schaal van de andere niveaus helder te maken benoemen we deze wel.

IVN Natuureducatie

IVN is een Nederlandse non-profit organisatie die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. In Nederlandse natuurgebieden heeft IVN meerdaagse trektochten uitgezet, waarmee je je enkele dagen kunt onderdompelen in de natuur.

Groepsreis Drenthe
Dit weekend was werkelijk een van de beste minivakanties die ik in tijden heb gehad. Nederland is zo mooi, dat vergeet ik wel eens. Ik ga graag naar andere landen om te genieten van de natuur en het landschap. Maar Drenthe heeft het allemaal. – Asceline

Lees op Hetkanwel.nl de hele ervaring.

Wandelvrouw Bregje wandelweekend Drenthe