Wie een bestemming verkent per fiets, neemt de tijd om een plek écht te leren kennen. Op een rustig tempo dwars door afwisselende landschappen en karakteristieke dorpen. Met onderweg alle vrijheid om af te stappen voor een goede maaltijd, mooi bezoek of vriendelijk praatje, want dat zijn de momenten die je reis onvergetelijk maken. Tijdens de individuele fietsreizen van Better Places ervaar je de schoonheid van slow travel. Onze lokale fietsreisexperts hebben de mooiste routes voor je uitgestippeld.

Je ideale fietsreis, kant en klaar

Al onze fietsreizen in Europa hebben een vast programma. Deze zijn zorgvuldig samengesteld door onze lokale reisexperts op basis van hun kennis van de bestemming en hun expertise op het gebied van fietsreizen. Zo ben je altijd verzekerd van de mooiste route, met mooie tussenstops, comfortabele overnachtingen en tijd voor lokale beleving. Een dagje langer of korte op fietsvakantie? Dat kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reizen.

Bekijk alle fietsreizen

De mooiste bestemmingen voor een fietsvakantie in Europa

Ben je er nog niet uit waar je fietsreis naartoe gaat? Misschien twijfel je nog tussen de bergen of een mooie kustlijn. Houd je vooral van de rust van de natuur of ook wel van wat culturele beleving? Een pittige tocht vol hoogtemeters of toch liever op het gemakje? We helpen je op weg met een aantal favoriete fietsreisbestemmingen in Europa. 

 

Slow travel door Spanje

  • Verken ongerepte natuurgebieden
  • Volg de groene Vias Verdes
  • Leer zelf authentieke Paella koken

Spanje op een unieke manier leren kennen? Tijdens een fietsreis in Spanje dompel je je echt onder in de natuur en cultuur. In het noorden verken je tijdens je fietsvakantie Spanje de regio's Arágon, Catalonië en Valencia. Een tocht door zeer afwisselende landschappen en natuurgebieden, met natuurlijk onderweg leuke tussenstops in sfeervolle dorpjes. Bijzonder in Spanje zijn de Vias Verdes: deze 'groene routes' voeren je tijdens een fietsvakantie Valencia dwars door de mooiste gebieden. Bekijk alle voorbeeldreizen Spanje.

Bretagne: het Franse fietsparadijs

  • Verken de ruige kust van Bretagne
  • Ontdek gastvrije dorpen en Franse gastronomie
  • Bezoek de Mont Saint-Michel of het meer van Guerlédan

Al onze reizen in Bretagne zijn fietsreizen, het is dan ook een geweldige fietsregio. Je fietsreis Bretagne is op maat uitgestippeld door Constance, onze lokale fietsreisspecialist: "Er zijn hier veel kleine wegen, weg van het verkeer, waar je goed kunt fietsen. De wilde kusten van Bretagne zijn prachtig met de prominente kliffen, duinen, riviermondingen en stranden. De warme en gastvrije mensen, de kwaliteit van het eten, de schoonheid en kracht van natuurlijke elementen zijn enkele van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om hier te blijven." Bekijk de voorbeeldreizen Bretagne

Cultureel Macedonië per fiets

  • Fietsen met of zonder lokale gids
  • Grote bagage wordt voor je vervoerd
  • Verblijf in authentieke familiehotels 

Een reis buiten de gebaande fietspaden! Tijdens een fietsreis Noord-Macedonië navigeer je over bergwegen, door groene velden, langs tabaksplantages en wijngaarden. Je verkent het meer van Ohrid, openluchtmusea en de klassieke stad van Heraclea Lyncstis. Als fietser trek je in dit land de aandacht en voor je het weet krijg je spontaan een 'meze' (klein hapje eten) of glaasje rakiya aangeboden. Noord-Macedonië behoort niet voor niets tot de vriendelijkste landen ter wereld! Bekijk de voorbeeldreizen Noord-Macedonië.

Boek jouw fietsvakantie, samengesteld door een fietsreizen specialist

Bij Better Places werken we voor onze fietsreizen samen met lokale reisexperts die gespecialiseerd zijn in fietsvakanties, zoals Spanje fietsreisspecialist Richard en Bretagne fietsreisexpert Constance. Zij kennen niet alleen de mooiste fietsroutes op hun bestemming, maar weten ook alles van de praktische zaken die bij een fietsreis komen kijken. Met die kennis hebben zij op hun bestemming unieke kant-en-klare fietsreizen samengesteld. Zo weet je dat je een avontuurlijke én comfortabele fietsreis tegemoet gaat. Maatwerk is bij onze fietsreizen niet mogelijk. Je kunt ervan op aan dat je met de uitgestippelde fietsroute de beste beleving krijgt. Neem direct contact op met de lokale reisexpert voor een optie en ontvang een offerte.

 

Veelgestelde vragen over fietsreizen

Heb ik een bepaald niveau nodig voor een fietsreis?

Kan ik in Europa ook fietsreizen maken?