Geniet jij ook zo van het krakende geluid van verse sneeuw onder je schoenen? En sta jij extra vroeg op, zodat je de eerste bent die voetstappen in een met sneeuw bedekt landschap zet? Dan is een winterreis echt iets voor jou! Wandel door hagelwitte bossen, ga op zoek naar wilde dieren, leer ijsvissen en laat je voortrekken op een slee met razendsnelle husky's. Aan het einde van een avontuurlijke dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk bijkomen bij een knisperend haardvuur. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van prachtige rondreizen door winter wonderland.

Het noorderlicht spotten in Zweden

Zweden is de nummer één bestemming voor een onvergetelijke winterreis. Ga met je eigen auto op avontuur in Midden-Zweden, waar je op sneeuwschoenen op zoek gaat naar wolvensporen. De kou is geen reden om binnen te blijven. Sterker nog; je verkent het wonderschone Zwarte Rivierdal per kano. Zoek je het liever hogerop? Dan pak je de trein richting de poolcirkel. In Zweeds-Lapland ontmoet je het Sami-volk, maak je een tocht met huskyhonden en slaap je in een spectaculair ijshotel. Abisko is de uitvalsbasis voor avonturiers die het noorderlicht najagen. Heb jij het geluk aan je zijde?

Op avontuur in Finland

Een van de laatste wildernissen van Europa, maar ook het land van sauna's, het noorderlicht en duizenden meren. Een bezoek aan Finland staat garant voor een vakantie vol avontuur! Laat je betoveren door het Finse winter wonderland en kom daarna helemaal bij in een heerlijk warme Finse sauna.