Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van je reis naar Noorwegen (kg CO2e)

Route winterreis Noord-Noorwegen

Dag 1-2: Svolvaer

Je winterreis in Noord Noorwegen begint in Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten eilandengroep. Na een lange reisdag breng je een heerlijk ontspannend bezoek aan de drijvende sauna in de haven van deze stad. De volgende dag ga je in een kleine groep op pad met een lokale gids. Je gids laat je allerlei onbekende plekjes zien, vertelt je meer over de Lofoten en geeft je de beste fotografie tips. Zo kun je de mooie momenten van je reis extra goed vastleggen op beeld!

Dag 3: Sneeuwschoen hike & vertrek met de Hurtigruten

Vandaag ga je verder op avontuur in het besneeuwde Noorse landschap. Je trekt je sneeuwschoenen aan en gaat samen met een gids op pad in de ruige natuur. Samen wandel je door de buitengebieden van Svolvær waar je geniet van het uitzicht op de fjorden.

Na de wandeling heb je nog wat vrije tijd in Svolvær. Warm weer lekker op in een goed restaurant of breng een bezoek aan het Lofoten War Memorial Museum. 

’s Avonds is het tijd voor een andere bijzondere ervaring. Je stapt aan boord van de beroemde Hurtigruten, een kustsnelboot die van haven naar haven vaart langs de adembenemende Noorse kustlijn. Als je geluk hebt word je ’s avonds of 's nachts vanaf het dek getrakteerd op het prachtige schouwspel van het noorderlicht! Aan boord verblijf je in een comfortabele hut waar je heerlijk kunt slapen.

Dag 4-5: Kennismaking met de Sami

In de ochtend geniet je vanaf het dek nog van de prachtige kustlijn en in de middag kom je aan in de haven van Tromsø. De rest van de dag heb je de tijd om je hotel op te zoeken en de hoofdstad van Noord-Noorwegen te verkennen.  

De volgende dag maak je kennis met de Sami, de oorspronkelijke bevolking van Lapland en Noord-Noorwegen. Samen met een lokale gids rijd je naar een Sami dorp, een prachtige rit door de besneeuwde fjorden en bossen. Eenmaal aangekomen word je welkom geheten door één van de Sami. Daarna ontmoet je de rendieren, die een belangrijk onderdeel zijn van de Sami-cultuur, en maak je een sledetocht met deze prachtige dieren. Tijdens de lunch maak je kennis met de authentieke Samische keuken in één van de verwarmde hutten. Gedurende de dag kom je van alles te weten over het dagelijkse leven en de gebruiken van de Sami. 

Dag 6: Tromsø & op jacht naar het noorderlicht

Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen. Vandaag brengt de kabelbaan je naar de top van de berg waar je bij een gezellig restaurantje lekker kan opwarmen met een prachtig uitzicht over de stad, de fjorden en de zee. ’s Avonds ga je in een kleine groep op pad. Onder leiding van de lokale noorderlicht jagers gaan jullie op zoek naar de beste plekken om het noorderlicht te zien. Geniet vooral van dit indrukwekkende en haast magische fenomeen midden in de Noorse natuur. 

Dag 7: Husky tour

Op deze laatste volle dag van je winterreis in Noord-Noorwegen staat er nog een bijzondere ervaring op het programma. In een kleine groep breng je een bezoek aan de lokale husky farm. Je wordt hier hartelijk ontvangen waarna ze je alles vertellen over het dagelijks leven op de farm. Dan is het tijd om je om te kleden in je winteroutfit en ga je ervaren hoe het is om een huskyslee te mushen (besturen). Tijdens de tocht van een uur ervaar je hoe het is om zowel passagier als musher van de slee te zijn. Na de tocht is er nog voldoende tijd om te genieten van het gezelschap van de huskies, meer te weten te komen over hun leven en welzijn en ook nog te genieten van een lokale warme maaltijd.   

Dag 8: Vertrek naar huis

Vandaag komt je winterreis in Noorwegen helaas ten einde. Na een lekker ontbijt bij je accommodatie begin je aan je reis naar huis. Vanuit de stad is er een directe busverbinding met Tromsø airport.  

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de auto naar Noorwegen

Noorwegen is goed bereikbaar met de auto. Vanuit Nederland kun je met een van de ferry’s vanuit Denemarken of Duitsland. 


Met de trein naar Noorwegen

Ook de trein is een optie, reken dan wel op een reis van minimaal 18 uur. Een treinreis naar Noorwegen is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.


Vliegtickets rondreis Noorwegen

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Noorwegen boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Reisadvies Noorwegen

Alle praktische informatie voor een rondreis door Noorwegen. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Noorwegen

Credits voor foto's: Katelin | Sorrisniva, Alex Conu | VisitNorway.com