Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Route wintervakantie Slovenië

 

Dag 1-3: Pokljuka

Je wintervakantie door Slovenië begint in het prachtige Triglav National Park. De komende 2 nachten verblijf je hier middenin de bossen. Een prachtig winter wonderland in de sneeuw! Vanuit Pokljuka kun je leuke winter wandelingen maken waarvoor je wel een paar goede sneeuwschoenen moet hebben. Reisexpert Ruud heeft twee wandelingen uitgezet waarvan een bedoeld is voor de fanatieke wandelaar en de ander ook goed te doen is voor wandelaars met een basisconditie. Een andere mogelijkheid is om te gaan langlaufen of sleeën. Een prachtig wit begin van je winterreis! 

Tijdens je wandelingen in Pokljuka is het ook mogelijk om samen met een lokale gids op pad te gaan. Zo krijg je een unieke ervaring!

 

Dag 3-5: Bohinj

Je vervolgt je reis naar het idyllische meer van Bohinj dat tijdens de wintermaanden een prachtig laagje ijs krijgt. Je verblijft in een luxe hotel en vanaf hier heb je talloze mogelijkheden om je dagen door te brengen. Zo kun je een dagje gaan skiën op de Vogel of een prachtige wandelroute volgen. Ben je avontuurlijk ingesteld? Nabij Bohinj kun je ook gaan ijsklimmen of winterraften. Avontuur gegarandeerd! 

Op de Vogel kun je erg goed skiën en dit gebied wordt ook getipt door Naturescanner. Lees meer over leuke activiteiten in Slovenië

 

Dag 5-7: Komna

Tijd om de bergen in te gaan! Je verblijft in een leuke berghut waar je wandelend naar toe gaat. Je wandelt via de Savica waterval omhoog en komt na zo'n 3 uur aan in de witte wereld van Komna. De volgende dag kun je naar de top wandelen om van het uitzicht te genieten. Na de tweede nacht wandel je weer terug naar Bohinj en rijd je met de auto weer verder naar je volgende plek. De berghut is enigszins basic, maar er zijn genoeg dekens om lekker op te warmen in de avond. Het is een unieke beleving om zo midden in de natuur te verblijven tijdens de koude wintermaanden.

 

Dag 7-9: Ljubljana

Je sluit je wintervakantie door Slovenië af in de hoofdstad Ljubljana. Je verblijft in een leuk hotel middenin de stad. Reis je in december? Dan kom je in een waar kerstsprookje terecht. Ljubljana is elk jaar volop versierd met lichtjes en decoratie en met een glas glühwein in je hand kun je over de leuke kerstmarkt struinen. Ook in de andere wintermaanden is er van alles te beleven in de Sloveense hoofdstad en kun je je winterreis hier ontspannen eindigen. 

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen. Zo kun je bijvoorbeeld een extra dag aan het einde toevoegen om de bijzondere Postojna grot te bezoeken. Ben je een actieve wandelaar? Dan voegt onze lokale reisexpert Ruud graag extra dagen in de bergen toe voor een wit wandelavontuur!

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Slovenië

Slovenië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Slovenië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Slovenië

Qua afstand is het prima te doen om met je eigen auto naar Slovenië te reizen. 

Vliegtickets rondreis Slovenië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Slovenië boeken. 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Slovenië reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Ljubljana: verschil per vervoersmiddel (kg CO2 p.p.)

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Slovenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere activiteiten

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Slovenië

Alle reisinformatie voor een rondreis naar Slovenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Reisinformatie


Beste reistijd Slovenië

Beste reistijd Slovenië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.