Uitstoot van het vervoer naar Zweden (kg CO2e)

Route Winterreis Zweden

 

Dag 1 - 2 Tived

Met je eigen auto reis je naar Tived, waar je twee nachten verblijft in een mooie en gezellige vakantiebungalow middenin de natuur. Hier kom je helemaal tot rust maar het is ook de ideale plek voor wandelingen in de sneeuw. 

Vlakbij is het Tiveden nationaal park waar je gelijk je eerste winterse wandeling maakt. De Nederlandstalige gastfamilie geeft je graag tips over de verschillende wandelroutes met vertrek- en eindpunt. Bij terugkomst neem je even een kijkje bij het meer dat maar 150 meter van de vakantiewoning ligt. Op het domein bij het meer is een sauna en grillplaats aanwezig. Daar maak je de eerste dag gelijk gebruik van. Je warmt lekker op in de sauna om daarna gezellig samen te dineren. Een mooie start van de vakantie. 

Zweden is prima met de auto te bereiken. Je kunt zo vaak stoppen als je wilt, en de reis ernaartoe een onderdeel maken van je reis.

 

Dag 3 Furudal

De volgende ochtend check je uit in Tived en reis je in noordelijke richting. Je slaapt twee nachten in Furudal in een uniek verblijf gelegen in de provincie Dalarna. De ongerepte wildernis van Dalarna maakt het een bekende toeristische provincie. Bezoek in de middag de bergweide van Ärteråsen met bijhorende uitkijktoren. Een ander leuk uitstapje is de fabriek in Nusnäs waar de Dalarna (Dala) paardjes worden gemaakt. Deze paardjes zijn niet alleen uiterst bekend in Zweden maar over de hele wereld. Volg het proces van hout tot paard tijdens een bezoek aan de Dalarna fabriek.

Na deze mooie eerste dag in Furudal, breng je de nacht door in een grote rode wiegende maan die hangt tussen de pijnbomen op 3 meter hoogte. Je kijkt ’s avonds vanuit het koepelraam naar de sterrenhemel. Met een beetje geluk krijg je hier het Noorderlicht te zien.

 

 

Dag 4 Furudal

De volgende ochtend spring je in een ijsbad om daarna op te warmen in een heerlijke wildernissauna. Je bent omringd door een sprookjeslandschap. 

Na deze verfrissende ochtend, krijg je van de gastheer en gastvrouw talrijke tips over wat je waar kunt doen. Ter plaatse huur je sneeuwschoenen of langlaufbenodigdheden, waarmee je op pad gaat. 

De inspanning heeft heel wat energie gekost, en dus ga je in Furudal naar de bakkerij Snitths waar nog gebakken wordt op ambachtelijke wijze. Het is de beste plaats om te genieten van een echte Zweedse fika.

De typisch Zweedse fika is een sociale aangelegenheid waarbij je met koffie of thee en een lekker gebakje geniet van een pauze. In Zweden doe je dit met familie, vrienden of collega's.

 

Dag 5 Järbo

Op weg naar je volgende bestemming, Järbo, rijd je naar de betoverende waterval Styggforsen. Je eet hier je meegebrachte lunch terwijl je de rust van de natuur in je opneemt. 

Je vervolgt je weg richting Järbo waar je om 19 uur verwacht wordt in het bezoekerscentrum. Na een korte autorit en een wandeling van 400 meter bereik je de kijkhut. Je eet en drinkt hier wat, waarna je leert over de verschillende vogelsoorten en hun leefomgeving. De vogels observeer en fotografeer je vanuit de hut. Je brengt de nacht door in de kijkhut om de arenden die zich in de buurt bevinden zo min mogelijk te verstoren. 

 Dieren bewonderen in het wild is een fantastische ervaring, zorg ervoor dat je dit op een verantwoorde manier doet.

 

Dag 6 Naar Kloten

Vanaf Järbo rijd je in ongeveer 2 uur naar Kloten, waar je verblijft in een gezellige B&B gelegen in een ecopark. Dit park staat bekend om Europa’s grootste wilde elandpopulatie. Je verblijft hier twee nachten in de wilderness lodge, gelegen tussen drie verschillende meren. Wilde dieren zoals elanden, wolven, herten en vossen kunnen zomaar voorbij komen wandelen. Je hoort af en toe wolvengehuil ’s nachts doordat een grote wolvenroedel in dit gebied verblijft. Ook hier kun je gebruik maken van een Zweedse sauna.

Lees meer over de activiteiten die je in Zweden kunt doen op onze pagina met excursies.

 

Dag 7 - 8 Kloten

Tijdens je verblijf in Kloten, staat de volgende dag een begeleide dagtocht van 9 uur tot 19 uur inclusief wildernislunch en een tweegangendiner op het programma. Afhankelijk van het weer, zul je met de gids een hele dag wolven tracken op sneeuwschoenen of je gaat de wildernis van dit ecopark ontdekken op ijsschaatsen of langlaufski’s.

De dag erna bezoek je de sprookjesachtige waterval, die zich op een kwartiertje rijden van de vakantiewoning bevindt. Hier vind je de rust in het witte landschap en neem je je camera weer mee om mooie plaatjes te maken van de besneeuwde bomen tijdens de wandeling.

 

Dag 8 - 10 Stockholm

Het is tijd om richting de stad te gaan: Stockholm. Na het ontbijt vertrek je, en 3 uur later kom je bij je hotel in het centrum van Stockholm aan. In Stockholm valt vanalles te beleven. Je bezoekt een origineel 17de eeuwse schip in het Vasa museum, om vervolgens door het oude stadsgedeelte (Gamla Stan) te struinen. 

De volgende dag wandel je naar de Skinnarviksberget, hiervandaan kun je de hele baai van Stockholm zien. Of bezoek het oudste openluchtmuseum ter wereld: Skansen. Je ontdekt hier allemaal verschillende bouwwerken uit Zweden. Je hebt bovendien een prachtig uitzicht over Stockholm.

Op de laatste ochtend ontbijt je in het hotel, en kijk je terug op een mooie winterreis. Vervolgens is het helaas tijd om naar huis te gaan!  

Ontvang een voorstel

Geef Sylvia je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken. 

Vliegtickets rondreis Zweden

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zweden boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.