De beste reistijd Jamaica wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Jamaica. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Jamaica te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Ellen, die al jaren in Jamaica woont, geeft je graag advies.

De beste reistijd Jamaica is in de maanden februari t/m oktober. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Jamaica maken, maar je hebt tijdens deze maaden wel meer kans op regen en wind.

Klimaat Jamaica

beste reistijd Jamaica

Jamaica heeft een tropisch savanneklimaat met een temperatuur die het gehele jaar rond een aangename 25 graden ligt. En vrijwel elke dag schijnt de zon! De beste maanden voor een bezoek aan Jamaica zijn de maanden februari tot en met oktober. In de maanden december t/m februari is het land ook goed te bereizen, alleen heb je tijdens deze maanden wel meer kans op regen en wind.

Drukte

beste reistijd Jamaica drukte

De drukke maanden op Jamaica zijn januari, eind-juli, augustus en december. Buiten deze periode heb je dus een grotere kans om het ‘echte’ Jamaica te ontdekken. En het mooie is, buiten deze periodes is het weer ook gewoon top! De meest rustige perioden op Jamaica zijn mei t/m half juli en september t/m oktober.

Spring Break

Wanneer je tijdens de maanden maart en april Jamaica bezoekt heb je de kans om feestvierende Amerikaanse jongeren tegen het lijf te lopen. In deze periode is het spring break in de VS en Jamaica is een populaire bestemming voor Amerikaanse studenten. Hou hier tijdens deze maanden dus rekening mee; met name in Negril kan het dan erg druk zijn.

Speciale evenementen

beste reistijd Jamaica evenementen

Januari
Het Rebel Salute festival heeft de aandacht getrokken van reggae-liefhebbers van over de hele wereld. Het festival serveert alleen vegetarische hapjes en is volledig drugs- en alcoholvrij. Dat in combinatie met de gastvrijheid van de lokale bevolking maakt dit festival zeker het bezoeken waard!

Juli
Een festival om de traditionele reggae-muziek tentoon te stellen, dat is het Reggae Sumfest. een doel van de organisatie is ook: Jamaica aanprijzen als een echte zomerse vakantiebestemming. En dat lukt! Bezoekers van over de hele wereld reizen af naar Jamaica om dit festival bij te wonen.

Plan jouw reis naar Jamaica

Ben je op zoek naar een bijzondere Jamaica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ellen, de reisexpert op Jamaica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ellen.

Reiservaringen Jamaica

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Jamaica op TrustpilotRondreis of Reviews.