Natuurlijk wil je de prachtige Caribische stranden van Jamaica ontdekken. Varen op een traditioneel bamboeblot over de heldere River Grande. ’s Werelds beste koffie proeven in de Blue Mountains. Dolfijnen spotten tijdens een boottocht langs de zuidkust. Zwemmen in de Blue Lagoon. Maar net zo’n hoogtepunt tijdens jouw rondreis Jamaica is de bevolking, hun aanstekelijke rust en vriendelijkheid, heerlijke kookkunsten en muziek.

logo Travelife

Neem de tijd en laat de cultuur van Jamaica écht op je inwerken

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ellen je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jamaica maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Jamaica

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jamaica. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Jamaica

beste reistijd Jamaica

Beste reistijd Jamaica

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Jamaica

Ontdek de mooie zuidkust

Rijd via de Blue Mountains verder naar het zuiden en ontdek een andere kant van Jamaica: die van community tourism en landschappen die je doen denken aan Amerikaanse prairie Reizen door Jamaica? Dan wil je zeker krokodillen zien in de Black River. Op zee spot je – met een beetje geluk – dolfijnen naast je boot, op weg naar de legendarische Pelican Bar. Bijkomen doe je op Treasure Beach, een idyllisch stukje strand. Overnacht bij Jake’s voor de ultieme community tourism-ervaring. De hele regio profiteert mee van jouw komst!

Rondreis Jamaica met huurauto

Een rondreis Jamaica kun je prima zelf maken. Huur een eigen auto in Montego Bay en maak van hieruit een roadtrip langs de highlights van het land. De wegen in het noorden zijn uitstekend geasfalteerd en laten je goed wennen aan rijden op de linker baan. De weggetjes door de Blue Mountains, naar het zuiden van Jamaica, zijn smaller en bochtig. Gelukkig is het er rustig! Vervolg jouw rondreis langs de zuidkust en breng jouw rijdkunsten naar een volgend niveau. De grote wegen zijn goed, maar pas op voor gaten in de weg op de kleinere weggetjes. Een rondreis Jamaica wordt pas echt avontuur met je eigen roadtrip Jamaica!

Stranden van Jamaica: een mooie afsluiting van je rondreis

Na een drukke rondreis Jamaica is het fijn om nog een paar dagen uit te rusten op het strand. Jamaica heeft prachtige witte stranden, waaronder Montego Bay en Negril. Vooral die laatste is bij ons favoriet, vanwege de kleinschalige hotels en ruige kliffen. Een ideale plek om even lekker bij te komen van je Jamaica reis.

Duurzaam reizen op Jamaica

Wil je met je reis naar Jamaica graag een positieve impact maken? Kies dan voor duurzame excursies en meet the locals-activiteiten. Zo kun je op Jamaica kennis maken met de rastafari-cultuur, bijvoorbeeld door te gaan koken met een rastagezin in Ocho Rios. Ook kun je kennismaken met de Maroons, afstammelingen van Afrikaanse slaven. Je kunt in Cockpit Country samen met een Maroon-gids een dorp bezoeken, een schooltje bekijken en samen lunchen. Dit project is opgezet door de locals zelf en niet-toeristisch. Je kunt hier zelfs overnachten in een gezellige homestay. Wil je de natuur van Jamaica verantwoord ontdekken, ga dan wandelen in UNESCO-beschermd natuurgebied Holeywell Park. Lees hier meer over duurzaam reizen op Jamaica.

Rondreis Jamaica zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Jamaica zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ellen, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Jamaica

Wat is de beste reistijd voor Jamaica?

Hoe kun je het beste rondreizen op Jamaica?

Is Jamaica geschikt voor een rondreis met kinderen?

Wat zijn de beste bezienswaardigheden van Jamaica?