Veiligheid Jamaica - tips van Ellen

  • Ga vooral op je gevoel af
  • Sta open voor contact met de lokale bevolking
  • Wees alert
  • Let goed op je spullen
  • Zoek de problemen niet op

Jamaicanen hebben het beste met je voor

Jamaica heeft het imago van een onveilig en zelfs gevaarlijk land. Jammer, volgens Ellen, want vrijwel iedereen die Jamaica bezoekt heeft een geweldige tijd. Jamaica is relatief veilig en de lokale bevolking is erg vriendelijk, maar je moet wel in je achterhoofd houden dat je in een ontwikkelingsland reist. “Jamaica is een heel intuïtief eiland. Ga dus vooral op je gevoel af, maar wees ook bereid om open te staan voor contact met de lokale bevolking. De meeste mensen hebben namelijk het beste met je voor. Jamaicanen zijn ontzettend behulpzaam, spontaan en erg nieuwsgierig. Kijk er dus niet raar van op als zij je complimenten geven over bijvoorbeeld je schoenen of je haarstijl, want dat is hoe de mensen zijn. Er schuilen bijna nooit vervelende bedoelingen in zo’n compliment.”

Wij zorgen voor jou, dan zorg jij voor ons

Het motto op Jamaica lijkt wel “wij zorgen voor jou, dan zorg jij voor ons”. De Jamaicanen zijn erg trots op hun land en willen vooral dat jij met mooie herinneringen naar huis gaat. Het toerisme wordt een steeds belangrijkere bron van inkomsten op Jamaica, dus de lokale bevolking heeft er geen baat bij als jij met slechte ervaringen vertrekt. Dagelijks zullen Jamaicanen op straat aan je vragen of alles goed gaat, simpelweg om te checken of alles ook daadwerkelijk goed met je gaat.

De onveilige situaties zijn meestal in de getto’s, waar je als buitenlander waarschijnlijk niet komt. Eigenlijk is het heel simpel. Wat je thuis niet doet, doe je hier ook niet. Thuis stap je bijvoorbeeld ook niet bij een wildvreemde in de auto, toch?”

Plan jouw reis naar Jamaica

Ben je op zoek naar een bijzondere Jamaica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ellen, de reisexpert op Jamaica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ellen.

Jamaica met kinderen

Wil je graag naar Jamaica reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Jamaica met kinderen.

Beste reistijd Jamaica

De beste reistijd voor Jamaica is in de maanden februari tot en met oktober. Ook in de overige maanden kan je prima reizen door Jamaica. Lees meer over de beste reistijd Jamaica.