Ecuador vakantie ervaring

In Ecuador leerden we het dagelijkse leven van de locals kennen

Joost en Maria hebben afgesproken dat ze om de beurt een reisbestemming mogen kiezen. Dit jaar was Maria aan zet en zij dacht meteen aan Zuid-Amerika. “Peru en Bolivia leken me prachtig, maar die landen zijn erg groot”, zegt ze. “Toen ging ik me in Ecuador verdiepen en dat was ideaal. Het land is klein, dus je kunt in korte tijd veel zien, en het heeft veel te bieden. Of je nu van vulkanen, bergen, cultuur of jungle houdt, in Ecuador is het allemaal te vinden.” Via internet kwam Maria terecht bij Better Places. “We wilden graag individueel reizen en onze eigen reis samenstellen. Bovendien heb je bij Better Places contact met een reisspecialist die zelf in het land woont.”

Ecuador vakantie ervaring koppel bij Cotopaxi

Niet toeristische Ecuador vakantie

Joost en Maria reisden drie weken door Ecuador. Ze bekeken de mooie hoofdstad Quito, stonden op de evenaar en bezochten het marktdorpje Otavalo. Ze sliepen in Tena in een lodge in de jungle, maakten prachtige wandelingen, legden de mooie treinreis naar de Devil’s Nose in de Andes af, sliepen in homestays en namen een kijkje op een lokale cacaoplantage. “Wij vinden het belangrijk om tijdens onze reizen kennis te maken met de lokale bevolking”, vertelt Maria. “Daarom vonden we het reizen met de bus ook leuk, want je zit dan echt tussen de Ecuadorianen. We hadden ook vaak goede lokale gidsen die we alles konden vragen wat we wilden. Ik vond het bovendien mooi om de Indiaanse bevolking met haar kleurrijke traditionele kleding te zien. Hoe minder toeristisch, hoe leuker.”

Ecuador vakantie ervaring lokale bevolking lunch

Veelzijdig Ecuador

Joost en Maria eindigden hun reis in Puerto Lopez, een leuk vissersplaatsje aan de kust. “Dat was een fijne plek om onze reis af te sluiten”, zegt Maria. “We hebben echt genoten van Ecuador. Het land is zo veelzijdig en het is zo goed te bereizen, echt ideaal. De sfeer is bovendien ontspannen, de mensen zijn vriendelijk en relaxed en het contact met hen maakte onze reis extra bijzonder. We kunnen Ecuador dan ook van harte aanraden.”

Plan jouw reis naar Ecuador

Ben je op zoek naar een bijzondere Ecuador rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Ecuador ervaringen

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen naar Ecuador en de Galapagos op Reisgraag of Rondreis.

Gerelateerde klantervaringen