Rokende vulkanen, knalgroene jungle, koloniale steden en volop gave activiteiten: Ecuador heeft het allemaal. Ecuador is het kleinste land van Zuid-Amerika, maar de variatie is enorm. Bovendien is de traditionele Indiaanse cultuur er nog springlevend, dus je ontdekt ook kleurrijke markten, oude tradities en authentieke bergdorpen. Heb je tijd en budget over? Sluit dan je individuele rondreis Ecuador af op de Galapagos Eilanden, één van de meest bijzondere plekken ter wereld.

logo Travelife

Ultieme Ecuador vakantie

Reis met maximale positieve impact door Ecuador

Bekijk de ultieme vakantie in Ecuador

Kies voor authentieke ervaringen die goed zijn voor jou en de locals

Ontvang een voorstel op maat

Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Ecuador maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis Ecuador prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ga plasticvrij op reis en laat gratis plastic flesjes staan

Reisadvies Ecuador

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Ecuador. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Ecuador

Cultuur in Ecuador: leren van locals

Ook in andere delen van Ecuador is kennismaken met locals gemakkelijk. Reis bijvoorbeeld naar het afgelegen bergdorpje Guamote en maak kennis met de traditionele manier van leven daar. De inwoners wonen veelal nog in hutjes van klei en ze produceren zelf kleding van lamawol. Je slaapt hier in een gezellig guesthouse met een bijzondere missie: de opbrengsten gaan naar de stichting Inti Sisa, die educatieve hulp biedt aan de inwoners van Guamote.

Reizen naar de Galapagos Eilanden: een magische wereld

Wil je je Ecuador reis met een knaller afsluiten, boek dan een verlenging naar de Galapagos Eilanden. Kies voor een cruise of ga eilandhoppen tussen een aantal unieke eilanden. Hier ontmoet je vogels met blauwe voeten, gigantische landschildpadden, jonge zeehonden en families zeeleguanen en speel je met jonge zeehonden. De onderwaterwereld is schitterend en de landschappen lijken uit een andere wereld te komen. De dieren die je tegenkomt zijn totaal niet bang voor je en dat maakt de Galapagos Eilanden een magische wereld. Eén van de mooiste reizen die je kunt maken! Onze reisspecialist René helpt je graag om de individuele rondreis Ecuador van je dromen samen te stellen.

Duurzaam reizen in Ecuador

Ecuador biedt een prachtige combinatie van natuur en cultuur. Om te zorgen dat beide behouden blijven, is het belangrijk dat je als reiziger duurzame keuzes maakt. Slaap in ecovriendelijke accommodaties en zorg dat je geld op de juiste plek terecht komt. Direct bij de locals dus! Dat kun je doen door lokale gidsen in te huren, plekken te bezoeken waar weinig andere reizigers komen en bijvoorbeeld kookworkshops te volgen onder leiding van je Ecuadoriaanse gastvrouw. In Ecuador kun je ook prachtige treinreizen maken, waaronder routes die dwars door de Andes leiden. Een duurzame manier van reizen en dé manier om op je gemak van de mooiste landschappen te genieten.

Een rondreis Ecuador zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Ecuador zelf samenstellen. Geef je wensen door aan René, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om Ecuador te combineren met de Galapagos eilanden?

Welke vlucht kan je het beste boeken voor een rondreis Ecuador?

In welke periode kun je het beste naar Ecuador reizen?