Ontdek Sardinië met deze leuke excursies

Sardinië heeft veel leuke excursies te bieden. Wij hebben hier zes excursies die wij aanraden om in je reisplan mee te nemen. De excursies zijn niet alleen leuk maar bieden je ook de mogelijkheid om Sardinië en zijn bevolking echt te leren kennen.

Wandelen naar de wilde paarden van Giara

De Giari di Gesturi is de grootste hoogvlakte van Sardinië en een heel bijzondere bezienswaardigheid op het Italiaanse eiland. De vlakte heeft verschillende archeologische vindplaatsen en er leven zo’n vijfhonderd wilde kleine paarden. Een mooie kans om cultuur en natuur te combineren. Samen met een gids kun je een prachtige wandeling maken over Giari di Gesturi. Je leert over de bijzondere flora en fauna in het gebied en in het voorjaar is de kans groot dat hier een zee van wilde bloemen te zien is. De wandeling duurt een halve dag en je kunt onderweg picknicken met heerlijke lokale producten.

Wijnproeven in de Marmilla-regio

Zeker doen op Sardinië: een wijnproeverij! Want ben je een wijnliefhebber, dan zit je op Sardinië goed. In de regio Marmilla kun je de wijngaarden van Cantine Lilliu bezoeken. Je kunt hier drie verschillende wijnen proeven en ook genieten van een lekkere driegangenlunch met typische streekgerechten. De eigenaren van de wijngaard leiden je graag persoonlijk rond en vertellen over het ontstaan en de ontwikkeling van hun wijngaard.

Benieuwd wat het beste moment is om dit Italiaanse eiland te bezoeken? Lees dan ook over de beste reistijd voor Italië.

Mountainbiken op schiereiland Penisola del Sinis

Het is niet moeilijk om lekker actief te zijn op Sardinië. Op het mooie schiereiland Penisola del Sinis kun je een avontuurlijke mountainbiketocht maken. Niet alleen sportief, maar ook cultureel verantwoord, want op het schiereiland zijn verschillende Romeinse overblijfselen te vinden. Onderweg staan er volop mooie stops op het programma, bijvoorbeeld bij het prachtige strand Is Arutas, de kaap van San Marco en het middeleeuwse dorp San Salvatore.

Food- en wandeltour in Cagliari

Het geweldige eten is natuurlijk één van de redenen om naar Sardinië af te reizen. Wil je gerechten leren kennen die je van tevoren nog niet kende, dan is het een aanrader om een foodtour te doen. In de hoofdstad van Sardinië, Cagliari, duik je samen met je gids de smalle straatjes in. Je ontdekt de overdekte foodmarkt San Benedetto, je proeft lokale delicatessen in kleine winketjes en bezoekt tussen het eten door de mooiste plekken van Cagliari. Zorg dat je met een lege maag aan je foodtour begint, want er staan onder andere lokale kazen, wijn, likeur, zoetigheden, vlees en brood op het programma. Zeker doen op Sardinië.

Naast deze excursies heeft Sardinië nog veel meer te bieden. Nieuwsgierig? Lees dan ook over de bezienswaardigheden van Sardinië die je niet wilt missen.

Trekking naar Punta Argentiera

Heb je zin in een stevige wandeling, maak dan de trekking naar Punta Argentiera aan de westkust van Sardinië. De wandeling is zes kilometer lang en je loopt een kleine driehonderd meter omhoog. In totaal doe je ongeveer drie uur over de hele route. Je hike begint in het mijndorp Argentiera en leidt je over een prachtig pad langs de kust. Schitterende uitzichten gegarandeerd, dus zeker doen op Sardinië als je van wandelen houdt. Er is onderweg ook tijd om te zwemmen. Lekker om af te koelen na al het klimmen.

Traditionele lunchen met herders

Het bergachtige binnenland van Sardinië is een heel andere wereld dan die van de kust. Een mooie manier om hier kennis mee te maken, is te gaan lunchen bij een groep herders. Zij maken op traditionele wijze een complete lunch voor je klaar, met kazen, salami, vlees en vers brood. Natuurlijk kun je er ook lokale wijn of likeur bij proeven. Als je wilt, is het mogelijk om de herders te helpen bij het maken van schapenkaas in hun authentieke werkruimte. Ben je in mei of juni op Sardinië, dan kun je bovendien zien hoe de schapen geschoren worden, één van de belangrijkste gebeurtenissen in de herderswereld. Je bezoek aan de herders is met recht een bijzondere dagtrip op Sardinië.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen op Sardinië?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een rondreis en wil je weten wat je nog meer kunt doen op Sardinië? Kijk dan op de Italië-blog Ciao tutti. Hier vind je onze voorbeeldreizen.

Rondreis Sardinië samenstellen

Wil je zelf de leukste excursies en dagtrips op Sardinië ontdekken? Dat kan! Bij Better Places kun je je rondreis Sardinië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexpert en zij maakt graag een voorstel op maat.