Regio's in Italië

 Mario's regio

  • Sicilië

 Sandra's regio

  • Sardinië

Ontvang een voorstel op maat

Geef Mario je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is vanwege drukte en beschikbaarheid niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Kroatië met vertrek tot en met 15 september. Na 15 september is er wel weer beschikbaarheid.

Let op: Het is vanwege drukte en beschikbaarheid niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Slovenië tot en met 31 augustus. Vanaf september stelt reisexpert Ruud graag weer een reis voor je samen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Canada met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor een reis in het najaar of voor 2023 helpen onze reisexperts je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Mexico met vertrek in juli of augustus. Er is niet voldoende beschikbaarheid meer om een mooie rondreis samen te stellen. Voor reizen vanaf september helpt onze reisexpert je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Montenegro met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor reizen met vertrek op of na 25 augustus is er nog voldoende beschikbaarheid! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis naar Zuid-Afrika met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Vanaf september is er weer voldoende beschikbaarheid.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis naar Namibië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Vanaf september is er voldoende beschikbaarheid.

Let op: Helaas is het tot en met eind augustus niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Italië

Italië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Met de trein naar Italië Met de auto naar Italië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Italië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Italië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Italië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Italië

rondreis-sicilie

Beste reistijd Italië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Italië

Rondreis Sicilië: wat zeker zien?

Op Sicilië is zoveel te zien en te doen, dat je maanden nodig hebt om het allemaal te ontdekken en al die excursies te beleven. Tot de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië horen in elk geval het Griekse tempelcomplex Valle dei Templi, Teatro Greco-Romano in Taormina en het sfeervolle kustplaatsje Cefalù. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de actieve Etna-vulkaan niet ontbreken. Wil je kennismaken met de Siciliaanse keuken, breng dan een dag door in de hoofdstad Palermo. Wil je de kust opzoeken? Niet ver van Agrigento ligt de Scala dei Turchi, de ‘trap van de Turken’. In deze witte kalkstenen klif zijn door erosie trappen gevormd, die prachtig contrasteren met de helderblauwe zee.

Duurzaam reizen in Italië

Bij Better Places vinden we het belangrijk om je reis naar Italië zo duurzaam mogelijk te maken. Dat betekent onder andere dat het contact met de lokale bewoners voorop staat. Je slaapt in kleinschalige accommodaties en onderneemt activiteiten die opgezet zijn door de locals zelf. Zo leer je het land echt kennen en komt je geld op de juiste plek terecht. Zo profiteren zij zoveel mogelijk van je reis. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Met de trein naar Italië

Wil je liever niet vliegen en vind je naar Italië reizen met de auto te ver? Dan is de trein ook een goede optie, zeker als je wat meer tijd hebt. De trein is duurzamer dan vliegen, een treinreis is een avontuur op zich en je ziet onderweg veel van Europa. Zelfs Sicilië is met de trein goed te bereiken: als je wilt, kun je er binnen 36 uur zijn. Ter plekke kun je alsnog een auto huren, om de plekken te verkennen die je met het openbaar vervoer niet goed kunt bereiken.

Overnachten in Italië: bijzondere accommodaties

Je individuele rondreis Italië wordt extra bijzonder als je slaapt in unieke accommodaties. Onze lokale reisexpert kent de leukste plekken om te overnachten. Zowel op het vasteland in Umbrië en Puglia als op de eilanden Sardinië en Sicilië. Je kunt rekenen op een mix van kleinschalige, sfeervolle hotels en agriturismo’s, elk met een eigen karakter en op een toplocatie. Zo weet je zeker dat je altijd op de mooiste plekken slaapt.

Stel zelf je rondreis door Italië samen

Bij Better Places kun je je rondreis door Italië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexpert Sandra of Mario en vervolgens maken ze graag een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Italië

Wat is de beste reistijd voor Italië?

Is Italië een goede bestemming voor een reis met kinderen?

Kun je met de auto naar Italië reizen?