Regio's in Italië

Bij een individuele rondreis Italië denk je misschien gelijk aan de regio Toscane of aan een roadtrip langs de Almalfikust. Prachtige stukjes Italië, maar wat ons betreft kan het nog unieker en ongerepter. Daarom brengen we je graag naar de twee grootste Italiaanse eilanden: Sicilië en Sardinië. Twee Italiaanse regio's waar je het ultieme Italiaanse leven kunt ervaren. Op Sicilië waan je je in de warme en kleurrijke wereld waar goed eten afgewisseld wordt met unieke natuur, zoals de Etna vulkaan. Op Sardinië zit je goed voor paradijselijke stranden en ruige berglandschappen vol grotten en canyons. Op welk eiland wil jij je individuele rondreis maken?

Ontvang een voorstel op maat

Geef Mario of Sandra je wensen door en ze sturen je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Italië

Italië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Met de trein naar Italië Met de auto naar Italië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Italië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Italië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Italië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Italië

rondreis-sicilie

Beste reistijd Italië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen Italië

Rondreis Sicilië: wat zeker zien?

Op Sicilië is zoveel te zien en te doen, dat je maanden nodig hebt om het allemaal te ontdekken en al die excursies te beleven. Tot de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië horen in elk geval het Griekse tempelcomplex Valle dei Templi, Teatro Greco-Romano in Taormina en het sfeervolle kustplaatsje Cefalù. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de actieve Etna-vulkaan niet ontbreken. Wil je kennismaken met de Siciliaanse keuken, breng dan een dag door in de hoofdstad Palermo. Wil je de kust opzoeken? Niet ver van Agrigento ligt de Scala dei Turchi, de ‘trap van de Turken’. In deze witte kalkstenen klif zijn door erosie trappen gevormd, die prachtig contrasteren met de helderblauwe zee.

Duurzaam reizen in Italië

Bij Better Places vinden we het belangrijk om je reis naar Italië zo duurzaam mogelijk te maken. Dat betekent onder andere dat het contact met de lokale bewoners voorop staat. Je slaapt in kleinschalige accommodaties en onderneemt activiteiten die opgezet zijn door de locals zelf. Zo leer je het land echt kennen en komt je geld op de juiste plek terecht. Zo profiteren zij zoveel mogelijk van je reis. Dat is duurzaam reizen met Better Places.

Met de trein naar Italië

Wil je liever niet vliegen en vind je naar Italië reizen met de auto te ver? Dan is de trein ook een goede optie, zeker als je wat meer tijd hebt. De trein is duurzamer dan vliegen, een treinreis is een avontuur op zich en je ziet onderweg veel van Europa. Zelfs Sicilië is met de trein goed te bereiken: als je wilt, kun je er binnen 36 uur zijn. Ter plekke kun je alsnog een auto huren, om de plekken te verkennen die je met het openbaar vervoer niet goed kunt bereiken.

Overnachten in Italië: bijzondere accommodaties

Je individuele rondreis Italië wordt extra bijzonder als je slaapt in unieke accommodaties. Onze lokale reisexpert kent de leukste plekken om te overnachten. Zowel op het vasteland in Umbrië en Puglia als op de eilanden Sardinië en Sicilië. Je kunt rekenen op een mix van kleinschalige, sfeervolle hotels en agriturismo’s, elk met een eigen karakter en op een toplocatie. Zo weet je zeker dat je altijd op de mooiste plekken slaapt.

Stel zelf je rondreis door Italië samen

Bij Better Places kun je je rondreis door Italië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan onze lokale reisexpert Sandra of Mario en vervolgens maken ze graag een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Italië

Wat is de beste reistijd voor Italië?

Is Italië een goede bestemming voor een reis met kinderen?

Kun je met de auto naar Italië reizen?