Sardinië herbergt één van de oudste stukjes aarde in het Middellandse Zeegebied. In het binnenland omring je je door landschappen die duizenden jaren geleden zijn ontstaan, vol grotten, canyons en ruige bergpieken. Je vindt er traditionele pinnettu's - eeuwenoude natuurstenen hutten - en je treft er diersoorten aan die op niet veel andere plekken in Europa leven. 

Tegelijkertijd geniet je op Sardinië van parelwitte stranden. Sardinië heeft wel wat weg van de Cariben. Snorkelen tussen prachtige vissen, rotsvormige wanden die voor kraakhelder water zorgen en kleurrijke steden langs de kust. Om nog maar te zwijgen van het verrukkelijke eten dat je hier, samen met de Sardijnen, kunt proeven. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sandra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Sardinië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en overtoerisme, reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Italië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Italië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Italië

rondreis-sicilie

Beste reistijd Italië

Rondreizen op Sardinië

Proef de cultuur op Sicilië

Op Sicilië vind je nog veel sporen van volkeren die over het eiland hebben geheerst. Zowel de Grieken, Romeinen, Byzantijnen als Arabieren namen het land over en ook de Franse en Spaanse koningshuizen heersten over het eiland. Je ziet al die verschillende tijdperken terug in de authentieke steden zoals Monreale, Erice en Siracuse. Ook in het eten proef je de verschillende culturen terug zoals de Arabische invloeden in het gebruik van noten, rozijnen en citrusvruchten. Inmiddels staat Sicilië bekend om haar heerlijke cannoli en cassata. Proef de cultuur door een kookworkshop te volgen of een proeverij van landelijke producten.

Duurzaam reizen op Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van Italië en er is veel ruimte voor de bewoners en toeristen. Doordat er ook veel natuurgebieden zijn, kan het toerisme goed verspreidt worden. Zoek gedurende je reis de onbekendere plekken op en vermijdt zo de drukste stranden en steden. Tijdens je reis slaap je in kleinschalige accommodaties die gebruik maken van zelf verbouwde, biologische producten. Je kunt lokale excursies volgen, zoals een wijnproeverij of een kookworkshop, georganiseerd door echte Sicilianen. Op die manier heb jij een onvergetelijke ervaring en hebben zij een extra bron van inkomsten.

Zonder vliegen naar Sicilië

Sicilië is goed te bereiken met je eigen auto. Je kunt vanaf verschillende Italiaanse plekken de veerboot nemen naar het eiland. Lees hier meer over hoe je met de auto naar Sicilië reist. Ook een treinreis naar Sicilië behoort tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende opties en routes die je kunt nemen. Zo kun je via München en Rome naar Catania op Sicilië reizen of via Napels naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Een treinreis naar Sicilië is een bijzondere belevenis, waarbij je onderweg mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis.

Een rondreis Sicilië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Sicilië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Mario, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.