Rob van der Stel gaf zijn dochter Denise op haar zestiende een reis voor hen samen cadeau. Met zijn tweeën maakten ze een privé safari door Tanzania, en ontdekten in twee weken de mooiste wildparken en het eiland Zanzibar. Ze gingen ook fietsen op het Tanzaniaanse platteland. “De reis moest een educatief en cultureel tintje hebben.”

Op privé safari naar Tanzania

Toen Denise zestien werd, kreeg ze van mij een reis voor ons samen cadeau”, vertelt Rob. “We zijn gaan nadenken over bestemmingen en daar kwam uiteindelijk Tanzania uit. Tanzania sprak ons aan vanwege het ruwe Afrikaanse randje, het feit dat het een stabiel en veilig land is en vanwege de mooie wildparken. Bovendien biedt het ruimte voor educatieve en culturele elementen en dat was een voorwaarde van mij.” Rob ging op zoek naar een individuele reis, met een programma dat net wat anders is dan de standaard reizen. Hij kwam bij Karin terecht, de lokale reisspecialist van Better Places, en stelde samen met haar de privé safari door Tanzania samen. “Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen”, zegt Rob. “Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen. Dat vind ik belangrijk.”

“Tanzania heeft ons echt aan het denken gezet”

Privé safari Tanzania met eigen chauffeur

Rob en Denise begonnen in Arusha en reisden met hun privéchauffeur Rajai in een grote safari-jeep door het land. “Rajai is een superkerel”, zegt Rob. “Hij is een hele oprechte, goede vent met het hart op de juiste plek. Hij hield rekening met iedereen, weet veel van zijn land en is heel sociaal en meelevend. We hebben nu nog regelmatig contact via WhatsApp, hij is echt een beetje een vriend geworden.”

Fietsen op het platteland

Qua natuur waren de Serengeti en Tarangire National Park de hoogtepunten van de safari vakantie. “Het was geweldig om de Big Five te zien en ook het overnachten in de tentenkampen was uniek”, zegt Rob. “Ik zat midden in de Serengeti een biertje te drinken voor de tent, toen er opeens een kudde zebra’s langs kwam lopen. Zo geweldig. De tenten zelf zijn erg luxe en dat is heel speciaal, zo midden in de wildernis.” Rob en Denise maakten ook een mountainbiketocht over het platteland rond het dorp Mto wa Mbu. “Het was veel leuker dan we gedacht hadden”, zegt Rob enthousiast. “Je fiets daar over bananenplantages, je proeft bananenbier in het lokale café en je komt op plekken die je anders niet ziet. Tanzania is een waanzinnig land met prachtige natuur en gastvrije mensen, waar je heel prettig kunt reizen. Het was een onvergetelijke safari vakantie en het was heel bijzonder om die samen met mijn dochter te mogen maken.”

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd is van juni tot en met oktober, maar de maanden januari en februari zijn ook goed geschikt voor een rondreis. Lees meer over de beste reistijd Tanzania. Bekijk de voorbeelden van een mooie rondreis, of lees meer over dit mooie land op de blogs van Karlijn.

Een verre reis met kinderen

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen.