Het Italiaanse eind Sicilië is zo’n bestemming die alles heeft: sfeervolle oude steden, een unieke cultuur, prachtige natuurgebieden en bijzondere overnachtingsplekken. Bovendien is het eiland prima op een duurzame én avontuurlijke manier te bereiken: met de trein ben je er binnen 36 uur. Ook met de trein naar Sicilië reizen? Lees dan hoe dat werkt.

Bekijk hier de beste routes voor je treinreis naar Sicilië

Bekijk hier je treinreis naar Catania

Route Vertrektijd Aankomsttijd Soort vervoer
Amsterdam Centraal - Zürich HB 20:28 08:05 (+1 dag) Nachttrein
Zürich HB - Milano Centrale 11:33 14:50 Dagtrein
Milano Centrale - Catania Centrale 20:10 14:32 (+1 dag) Nachttrein

 

Bekijk hier je treinreis naar Palermo

Route Vertrektijd Aankomsttijd Soort vervoer
Amsterdam Centraal - Zürich HB 20:28 08:05 (+1 dag) Nachttrein
Zürich HB - Milano Centrale 11:33 14:50 Dagtrein
Milano Centrale - Palermo Centrale 20:10 16:55 (+1 dag) Nachttrein

Zo boek je je treinrondreis naar Sicilië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Sicilië. Laat Mario, de reisexpert van Sicilië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

Wil je met de trein naar Sicilië reizen en daar een zo'n positief mogelijke impact hebben? Kies dan voor onze Hoogtepunten Sicilië rondreis. Je slaapt in kleinschalige hotels en proeft van lokale wijnen en olieën.

Met de trein naar Sicilië

  • Reizen met de trein is duurzamer dan vliegen
  • Een lange treinreis is een avontuur op zich
  • Je ziet onderweg veel van Europa

Met de trein naar Catania op Sicilië

Je reis naar de stad Catania op Sicilië start ’s ochtends vroeg in Amsterdam. Je vertrekt om 07.15 uur naar Paris Nord, waar je rond 10.45 uur aankomt. Daar neem je de directe metro naar station Gare de Lyon, waar om 14.45 uur de trein naar Torino Porta Susa (Turijn) in Noord-Italië vertrekt. Die komt rond 20.15 uur aan. Je neemt vervolgens een metro of loopt in een klein half uur naar het station Torina Porta Nuova. 

Slapen in de trein naar Sicilië

Rond 22.00 uur vertrekt vanaf dit station de nachttrein naar Salerno in Zuid-Italië. De trein is prima: je hebt een ligplaats in een coupé voor maximaal vier personen of een slaapplek in een coupé voor één, twee of drie personen. Je komt rond 09.15 uur aan in Salerno en anderhalf uur later stap je op de trein naar het Siciliaanse Catania. Je arriveert daar rond 17.30 uur, ruim 34 uur na je vertrek uit Amsterdam. 

Interrailen

Interrailen is een mooie manier om te reizen naar je bestemming. Met een Interrail Pass reis je onbeperkt over alle grenzen in Europa heen met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Je reist rond zonder lange incheckprocedures of wachtrijen en kan genieten van meer beenruimte, geen bagagebeperkingen, wifi en een geweldig uitzicht. Daarnaast kan je ook gebruik maken van nachttreinen, zodat je sneller lange stukken kunt overbruggen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Oversteek Italië en Sicilië met de ferry

Sicilië is natuurlijk een eiland en onderweg steek je de Straat van Messina over met de ferry. De trein wordt daarvoor in Villa San Giovanni of Messina opgedeeld en in delen op de ferry gereden. Je blijft tijdens deze procedure aan boord van de trein. Tijdens de overtocht mag je eruit en kun je op de boot iets eten. Eenmaal in Sicilië worden de treindelen weer gekoppeld. Dat gebeurt in twee delen: één treindeel reist naar Catania, het tweede deel naar Palermo.

Met de trein naar Palermo op Sicilië

De treinreis naar Palermo op Sicilië verloopt hetzelfde als de treinreis naar Catania. Het verschil is dat je na de ferryovertocht in het treindeel zit dat naar Palermo rijdt. Je neemt in dit geval in Salerno rond 10.45 uur de trein naar Palermo. Je komt daar rond 19.30 uur aan.

Sicilië is niet de enige bestemming die goed te bereiken is met de trein. Lees meer over alle routes, tips en mogelijkheden om je treinreis binnen Europa te boeken.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Sicilië

Reis je met de trein naar Sicilië, dan hoef je de hele route natuurlijk niet in één keer af te leggen. Je kunt onderweg uitstappen in steden als Turijn en Salerno en de omgeving van deze steden leren kennen. Vanuit Salerno verken je bijvoorbeeld makkelijk Napels en de Amalfi-kust. Reis je ook met de trein terug naar Amsterdam, dan kun je een andere reisroute kiezen, bijvoorbeeld via Milaan en het Zwitserse Basel.

Reizen in Sicilië: met de auto of trein

Sicilië heeft een redelijk treinnetwerk dat de belangrijkste plaatsen met elkaar verbindt. De treinen zijn wel langzaam en er rijden er relatief weinig. Wil je efficiënt rondreizen en zoveel mogelijk van het eiland zien (ook de meer afgelegen plekken en natuurgebieden), dan kun je het beste met een huurauto rondreizen. Zo heb je optimale flexibiliteit en vrijheid. Onze lokale reisexpert Mario adviseert je er graag over.

Reizen met de trein duurzamer dan het vliegtuig?

Met het vliegtuig op en neer naar Sicilië? Het is zo'n makkelijke keuze, maar helaas geen duurzame. De gemiddelde uitstoot van een retourtje Amsterdam-Catania is 865 kilogram. Als je kijkt naar de CO2-uitstoot van een autorit met twee personen is dat meer dan reizen met het vliegtuig. Gaan er meer personen mee in de auto? Dan wordt de uitstoot per persoon lager. Neem je de andere schadelijke broeikasgassen ook mee? Dan is een vlucht vervuilender dan op reis gaan met de auto. Maar ook de auto wint het niet van de trein. Ga je met de trein op weg naar Sicilië? Dan is je uitstoot bijna tien keer lager dan als je de auto pakt. Met dit verschil in uitstoot is de trein de meest duurzame optie voor je reis naar Sicilië!

Plan jouw reis naar Sicilië

Ben je op zoek naar een bijzondere Sicilië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mario, de reisexpert op Sicilië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mario.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar Sicilië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Sicilië

Hoe lang duurt een treinreis naar Sicilië?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Wat is de beste reistijd voor een treinreis naar Sicilië?