Het Italiaanse eind Sicilië is zo’n bestemming die alles heeft: sfeervolle oude steden, een unieke cultuur, prachtige natuurgebieden en bijzondere overnachtingsplekken. Bovendien is het eiland prima op een duurzame én avontuurlijke manier te bereiken: met de trein ben je er binnen 36 uur. Ook met de trein naar Sicilië reizen? Lees dan hoe dat werkt.

Beste treinroutes naar Catania, Sicilië

 

Terugreis

Catania - vertrek - 11:18
Napels - aankomst - 19:18

Napels - vertrek - 21:35
Milaan - aankomst - 06:55 (+1)
Nachttrein

Milaan - vertrek - 10:10
Basel - aankomst - 14:56

Basel - vertrek - 15:13
Amsterdam - aankomst - 21:59

Boek deze reis direct via Choo-Choo

De treinroute is onder voorbehoud.

Zo boek je je treinrondreis naar Sicilië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Sicilië. Laat Mario, de reisexpert van Sicilië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen. Mario verzorgt alleen het landarrangement.

Je treinticket boek je zelf. Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met Choo-Choo. Deze treinexpert boekt eenvoudig je treinticket naar Catania, zonder tijdverspilling en zonder gedoe. Je boekt je treinreis naar Sicilië voor een vaste prijs. Zo betaal je voor de standaardoptie €479,95 per persoon en voor de premiumoptie €539,95 per persoon. Het enige wat je hoeft te doen is dit formulier in te vullen. Choo-Choo zorgt voor alle reserveringen en tickets en staat standby voor eventuele problemen tijdens je reis. Zo ga je zorgeloos op reis.

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Met de trein naar Sicilië

  • Reizen met de trein is duurzamer dan vliegen
  • Een lange treinreis is een avontuur op zich
  • Je ziet onderweg veel van Europa

Met de trein naar Catania op Sicilië

De route naar Catania begint ’s ochtends vroeg in Amsterdam, waar je op de ICE stapt die in één ruk doorrijdt naar Bazel. In deze trein kan je heerlijk ontspannen terwijl je uit het raam kijkt, of juist nog wat op je computer doen, dankzij de wifi-verbinding. Als je even je benen wilt strekken loop je naar de restauratiewagon, waar je een ruime keuze hebt om wat te eten of te drinken. Op Bazel stap je rond 3 uur ’s middags over op de trein naar Milaan, voor een betoverende rit door de Zwitserse Alpen. Je komt rond 8 uur ‘s avonds in Italië aan op het duizelingwekkende station Milano Centrale. Vervolgens heb je meer dan twee uur om naar Milano Porta Garibaldi te komen, waar je volgende trein vertrekt. Beide stations zijn goed met elkaar verbonden door meerdere metrolijnen, die om de paar minuten vertrekken. Als je wilt kan je ook nog even de benen strekken en het stuk lopen, wat slechts 20 minuten duurt. Onderweg kan je dan meteen genieten van een eerste Italiaanse avondmaaltijd.

Wil je met de trein naar Sicilië reizen en daar een zo'n positief mogelijke impact hebben? Kies dan voor onze treinreis naar Sicilië. Je slaapt in kleinschalige hotels en proeft van lokale wijnen. Allemaal in een rustig tempo.

Slapen in de trein naar Sicilië

Op Milano Porta Garibaldi stap je op de nachttrein die je door de duisternis in één keer naar Napels brengt. Je komt hier in de ochtend aan, uitgerust voor het laatste deel van de reis. De directe trein naar Catania rijdt eerst vlak langs prachtige kusten verder naar het puntje van het Italiaanse vasteland. Daar wordt de trein integraal op een ferry gerangeerd om de overtocht over het water naar Sicilië te maken. Een uniek spektakel! Na een indrukwekkende oversteek rijdt de trein weer verder, en tegen het einde van de middag kom je aan op je eindbestemming. Een treinrit om niet snel te vergeten – en dan moet de vakantie nog beginnen!  

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Tussenstops maken: reizen met de trein naar Sicilië

Reis je met de trein naar Sicilië, dan hoef je de hele route natuurlijk niet in één keer af te leggen. Je kunt onderweg uitstappen in steden als Milaan en Napels en de omgeving van deze steden leren kennen. Ook het Zwitserse Basel is de moeite waard. Zo maak je de treinreis écht onderdeel van je reis.

Reizen op Sicilië: met de auto of trein

Sicilië heeft een redelijk treinnetwerk dat de belangrijkste plaatsen met elkaar verbindt. De treinen zijn wel langzaam en er rijden er relatief weinig. Wil je efficiënt rondreizen en zoveel mogelijk van het eiland zien (ook de meer afgelegen plekken en natuurgebieden), dan kun je het beste met een huurauto rondreizen. Zo heb je optimale flexibiliteit en vrijheid. Onze lokale reisexpert Mario adviseert je er graag over.

Reizen met de trein duurzamer dan het vliegtuig?

Met het vliegtuig op en neer naar Sicilië? Het is zo'n makkelijke keuze, maar helaas geen duurzame. De gemiddelde uitstoot van een retourtje Amsterdam-Catania is 865 kilogram. Als je kijkt naar de CO2-uitstoot van een autorit met twee personen is dat meer dan reizen met het vliegtuig. Gaan er meer personen mee in de auto? Dan wordt de uitstoot per persoon lager. Neem je de andere schadelijke broeikasgassen ook mee? Dan is een vlucht vervuilender dan op reis gaan met de auto. Maar ook de auto wint het niet van de trein. Ga je met de trein op weg naar Sicilië? Dan is je uitstoot bijna tien keer lager dan als je de auto pakt. Met dit verschil in uitstoot is de trein de meest duurzame optie voor je reis naar Sicilië!

Plan jouw reis naar Sicilië

Ben je op zoek naar een bijzondere Sicilië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mario, de reisexpert op Sicilië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mario.

Boek je treinreis naar Catania via Choo-Choo

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met Choo-Choo. Choo-Choo neemt alle zorgen rondom het boeken van een treinticket uit handen. Dat is Choo-Choo: duurzaam reizen zonder gedoe. Je boekt je reis naar Catania binnen enkele minuten voor €479,95 (standaard) of €539,95 (premium) per persoon.

Boek je treinreis naar Sicilië

Veelgestelde vragen met de trein naar Sicilië

Hoe lang duurt een treinreis naar Sicilië?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Is het mogelijk om op de heen en/of terugreis een tussenstop te maken?

Wat is de prijs als ik alleen met de trein heen reis en terug ga vliegen?

Kan ik ook terugreizen vanuit Palermo?

Wat is het verschil tussen de standaard en premium optie van Choo-Choo?