Tips voor duurzaam reizen naar Namibië

Er zijn vele manieren waarop ook jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Namibië prachtige duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Duurzame rondreis Namibië

Maak je een reis door Namibië, dan wil je natuurlijk zorgen dat je reis een positieve impact heeft op de natuur en cultuur van het land. Daarom kiezen we in Namibië voor kleinschalige lodges, die ecovriendelijk werken. Je kunt ook gaan kamperen in de natuur, dat is uiteraard nog duurzamer! In Namibië kun je prachtige safari’s maken en daar heb je niet altijd een auto voor nodig. Ga bijvoorbeeld in Damaraland te voet op zoek naar neushoorns, onder leiding van een gespecialiseerde lokale gids. Of kies voor de driedaagse Tok Tokkie-trail, een avontuurlijke wandeling dwars door de Namib-woestijn, met overnachtingen in de open lucht. Een unieke manier om de natuur van Namibië echt te beleven en alleen je voetstappen achter te laten.

Daisy - locals

"Reizen met een sociale onderneming betekent niet alleen een bijzondere ervaring, je mag je er ook nog eens goed bij voelen. Jouw geld wordt namelijk gebruikt om het leven van de gemeenschap die je bezoekt een beetje beter te maken."

Daisy - Impact Manager Better Places
Daisy