Eindeloze, lege wegen. Hoge knalrode zandduinen. Een ruige kust. Het traditionele Himba-volk. Het prachtige Etosha National Park vol wilde dieren. Een rondreis Namibië is een geweldig avontuur vol hoogtepunten. Je slaapt hier in de mooiste kleinschalige lodges midden in de natuur en je kunt hier prima zelf rijden. Kies voor een autorondreis Namibië en geniet in alle vrijheid van dit indrukwekkende Afrikaanse land.

logo Travelife

Zuidelijk Afrika

Met je huurauto door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

Bekijk de rondreis Zuidelijk Afrika

Ga diervriendelijk op reis en bewonder wilde dieren in het wild

Ontvang een voorstel op maat

Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Namibië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Namibië rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak eerst een praatje en vraag om toestemming, voor je mensen op de foto zet

Reisadvies Namibië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Namibië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Namibië

beste reistijd namibië

Beste reistijd Namibië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Namibië

De ruige kust

De kust van Namibië heeft als bijnaam de Skeleton Coast en dat is niet voor niets. Het is hier zo ruig, dat er talloze scheepswrakken zijn aangespoeld. Tegenwoordig kun je er enorme kolonies zeehonden bewonderen en je maakt natuurlijk een stop in het stadje Swakopmund. Dit Duits aandoende stadje heeft een leuke boulevard en verschillende goede restaurants. Een prima plek om bij te komen van je autorondreis Namibië.

De Himba’s in Namibië

In Namibië leven verschillende traditionele stammen, waaronder de Himba’s. Je kunt een Himba-dorp bezoeken en alles leren over hun authentieke manier van leven. Een andere beroemde stam is de San, ook wel de bosjesmannen genoemd. Zij leven van de natuur en ook zij vertellen je graag alles over hun unieke levenswijze.

Duurzame rondreis Namibië

Maak je een reis door Namibië, dan wil je natuurlijk zorgen dat je reis een positieve impact heeft op de natuur en cultuur van het land. Daarom kiezen we in Namibië voor kleinschalige lodges, die ecovriendelijk werken. Je kunt ook gaan kamperen in de natuur, dat is uiteraard nog duurzamer! In Namibië kun je prachtige safari’s maken en daar heb je niet altijd een auto voor nodig. Ga bijvoorbeeld in Damaraland te voet op zoek naar neushoorns, onder leiding van een gespecialiseerde lokale gids. Of kies voor de driedaagse Tok Tokkie-trail, een avontuurlijke wandeling dwars door de Namib-woestijn, met overnachtingen in de open lucht. Een unieke manier om de natuur van Namibië echt te beleven en alleen je voetstappen achter te laten. Lees meer over je reizen verduurzamen.

Rondreis Namibië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Namibië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Judith, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Namibië

Wat zijn de beste reistips voor Namibië?

Is Namibië geschikt voor een familiereis?

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Waar in Namibië moet ik op safari om veel dieren te zien?

Wanneer moet ik een rondreis Namibië boeken?