Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Cambodja moet je een visum aanvragen. Dit is op de luchthavens van Siem Reap en Phnom Penh te regelen; je levert hiervoor 2 pasfoto’s in en betaalt US$30,-. Het visum is 30 dagen geldig.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Cambodja.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). Hoewel de Riel (KHR) de nationale munteenheid is wordt er vaak gebruik gemaakt van de Dollar. Wij raden je dan ook aan om te wisselen in Dollars.

Pinnen kun je in Cambodja vooral in Phnom Penh en Siem Reap. Het is handig om daar geld te pinnen. Creditcards worden alleen geaccepteerd in de grote hotels, enkele restaurants en de duurdere souvenirshops.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Vraag je bank voor vertrek om dat uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

Cambodja ligt in de GMT +07:00 zone. In Cambodja is het gedurende de zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd komt hier een uur bij, en is het dus 6 uur later.

Elektriciteit

Het voltage in Cambodja is 220 Volt, maar omdat de stopcontacten vaak anders zijn, is het meenemen van een wereldstekker een must. Omdat de stroom nogal eens uit kan vallen, is het meenemen van een zaklamp ook handig.

Kleding

Het is vanwege het klimaat aan te raden dunne, lichte kleding mee te nemen. Te blote schouders en blote benen zijn niet gewenst, dus neem T-shirts en broeken tot over de knieën mee. Een shirt met lange mouwen kan met name ’s avonds prettig zijn; niet alleen omdat het dan kan afkoelen, maar ook tegen de muggen.

Tijdens een bezoek aan een tempel is het verplicht de schouders en knieën te bedekken. Hoofddeksels moet je afnemen en schoenen horen ook uitgedaan te worden. Je mag ook je vinger of de punt van je voet nooit naar de Boeddha’s of andere beelden wijzen.

Meer praktische info Cambodja?

Wil je nog meer informatie over Cambodja zelf? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Duurzaam reizen Cambodja

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.