Bij Cambodja denkt iedereen aan de tempels van Angkor Wat, maar het land heeft daarnaast nog zo veel meer. Het land biedt authentieke Aziatische sferen en een optimistische, jonge bevolking. Koloniale steden, een onontdekt binnenland, weinig bezochte minderheden en stranden waar je nog vrijwel alleen bent maken dit land tot dé nieuwe bestemming in Zuidoost Azië. De lokale bevolking laat je graag kennismaken met hun cultuur en nemen je mee in hun rijke geschiedenis tijdens een individuele rondreis Cambodja.

 

Overnacht in kleinschalige accommodaties en leer de locals kennen

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Cambodja maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom plastic afval en filter het kraanwater zelf

Reisadvies Cambodja

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Cambodja. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Cambodja

rondreis-cambodja

Beste reistijd Cambodja

 

Rondreizen in Cambodja

Maak kennis met de bewoners

Cambodja is de ideale bestemming om in contact te komen met de bewoners. Er zijn volop mogelijkheden voor excursies met de locals. Volg een kookworkshop en leer typisch Cambodjaanse gerechten klaarmaken. Of laat je verwennen en ga bij de bewoners thuis eten. Één van onze beste reistips in Cambodja is de Monastry Experience, waarbij je een dagje meeloopt met een monnik en leert over het leven in een klooster.

Fietsen in Cambodja

Cambodja is een heerlijk land om per fiets te ontdekken. Zo kun je in alle steden mooie fietstours doen, waarbij een gids je van de gebaande paden af neemt. In Kampot fiets je door het platteland en passeer je dorpjes waar normaalgesproken maar weinig toeristen komen. Leuk om even te stoppen en wat fruit of andere lokale producten te kopen. Zo geef je de bewoners ook een kans om wat te verdienen aan het toerisme.

Duurzaam reizen in Cambodja

In Cambodja draait het allemaal om de Angkor Tempels, de weelderige jungle en de zonnige stranden van de Koh Rong-eilanden. Al die bijzondere plekken moeten beschermd en onderhouden worden. Daarom is het belangrijk dat je als reiziger duurzame keuzes maakt. Slaap in kleinschalige eco-lodges midden in de natuur, die zich inzetten om de natuur te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Of verblijf in een duurzaam hotel waar kansarme jongeren worden opgeleid en een glansrijke carrière tegemoet gaan. Zorg dat jouw geld bij de bewoners terechtkomt, door bijvoorbeeld bij de locals te eten. Bezoek ook de minder bekende plekken, zoals het noordoosten en het Cardamomgebergte. Zo verspreidt het toerisme zich beter over Cambodja en staat de leefbaarheid van populaire plekken minder onder druk.

Een rondreis Cambodja zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Cambodja zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jurry, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Cambodja

Wat is de beste tijd voor een reis naar Cambodja?

Wat is de ideale reisduur voor een vakantie naar Cambodja?

Hoe kan ik duurzaam op reis naar Cambodja?