Bij Cambodja denkt iedereen aan de tempels van Angkor Wat, maar het land heeft daarnaast nog zo veel meer. Het land biedt authentieke Aziatische sferen en een optimistische, jonge bevolking. Koloniale steden, een onontdekt binnenland, weinig bezochte minderheden en stranden waar je nog vrijwel alleen bent maken dit land tot dé nieuwe bestemming in Zuidoost Azië. De lokale bevolking laat je graag kennismaken met hun cultuur en nemen je mee in hun rijke geschiedenis tijdens een individuele rondreis Cambodja.

logo Travelife

Overnacht in kleinschalige accommodaties en leer de locals kennen

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Cambodja (Siem Reap) is 6471kg CO2e (Bron: Atmosfair). 

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 1.200,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 427,60
  • Bijdrage luchtvervuiling € 180,66
  • Echte prijs vliegticket € 1.808,26

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Cambodja maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom plastic afval en filter het kraanwater zelf

Reisadvies Cambodja

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Cambodja. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Cambodja

rondreis-cambodja

Beste reistijd Cambodja

 

Rondreizen in Cambodja

Maak kennis met de bewoners

Cambodja is de ideale bestemming om in contact te komen met de bewoners. Er zijn volop mogelijkheden voor excursies met de locals. Volg een kookworkshop en leer typisch Cambodjaanse gerechten klaarmaken. Of laat je verwennen en ga bij de bewoners thuis eten. Één van onze beste reistips in Cambodja is de Monastry Experience, waarbij je een dagje meeloopt met een monnik en leert over het leven in een klooster.

Fietsen in Cambodja

Cambodja is een heerlijk land om per fiets te ontdekken. Zo kun je in alle steden mooie fietstours doen, waarbij een gids je van de gebaande paden af neemt. In Kampot fiets je door het platteland en passeer je dorpjes waar normaalgesproken maar weinig toeristen komen. Leuk om even te stoppen en wat fruit of andere lokale producten te kopen. Zo geef je de bewoners ook een kans om wat te verdienen aan het toerisme.

Duurzaam reizen in Cambodja

In Cambodja draait het allemaal om de Angkor Tempels, de weelderige jungle en de zonnige stranden van de Koh Rong-eilanden. Al die bijzondere plekken moeten beschermd en onderhouden worden. Daarom is het belangrijk dat je als reiziger duurzame keuzes maakt. Slaap in kleinschalige eco-lodges midden in de natuur, die zich inzetten om de natuur te beschermen en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Of verblijf in een duurzaam hotel waar kansarme jongeren worden opgeleid en een glansrijke carrière tegemoet gaan. Zorg dat jouw geld bij de bewoners terechtkomt, door bijvoorbeeld bij de locals te eten. Bezoek ook de minder bekende plekken, zoals het noordoosten en het Cardamomgebergte. Zo verspreidt het toerisme zich beter over Cambodja en staat de leefbaarheid van populaire plekken minder onder druk.

Een rondreis Cambodja zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Cambodja zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jurry, de reisexpert ter plaatse, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Cambodja

Wat is de beste tijd voor een reis naar Cambodja?

Wat is de ideale reisduur voor een vakantie naar Cambodja?

Hoe kan ik duurzaam op reis naar Cambodja?