Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Mexico hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je in je paspoort een toeristenvisum geniet, waarmee de toestemming verleend wordt om maximaal 90 dagen in het land te verblijven. Let erop dat je deze goed bewaart, omdat je hem bij het verlaten van het land weer in moet leveren.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Mexico.

Wanneer je via de Verenigde Staten vliegt, is het verplicht om vooraf een ESTA reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen, bij voorkeur 72 uur voor vertrek. Het ESTA formulier vervangt het formulier dat voorheen tijdens de vlucht ingevuld werd. De aanvraag voor de ESTA reistoestemming bedraagt $ 14,- en dient per creditcard betaald te worden.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak.

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

In Mexico betaal je met de Mexicaanse Peso (MXN). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Peso eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Pinnen kan op veel plaatsen in Mexico als je een bankpas en een automaat met een Cirrus of Maestro-logo hebt. Ook kan je met je creditcard in sommige banken pinnen. Betalen met creditcard kan alleen in de duurdere plaatsen.

Let op: Zorg dat je, als je moet pinnen, dit overdag doet en gedurende de openingstijden van de bank. Pinnen in de avond kan gevaarlijk zijn.

Zorg dat je altijd wat cash in Dollars of Euro’s bij je hebt: het kan voorkomen dat een automaat niet werkt, en met name in het weekend kan het voorkomen dat de pinautomaten leeg zijn.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

Het is in Mexico vroeger dan in Nederland, maar vanwege de grootte van het land, zijn er verschillende tijdszones. Het grootste deel van Mexico kent zo goed als het hele jaar door een tijdsverschil van 7 uur met Nederland.

Elektriciteit

De netspanning in Mexico is 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig om gebruik te kunnen maken van de stopcontacten.

Kleding

Omdat de temperaturen in Mexico per plaats nogal kunnen verschillen, is het handig om laagjeskleding mee te nemen. Dit wil zeggen dat je kledingstukken meeneemt die je, als het afkoelt, over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel weer uit kan trekken.

Duurzaam reizen Mexico

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.