De beste reistijd Mexico wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Mexico. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Mexico te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Elvira, die al jaren in Mexico woont, geeft je graag advies.

De beste reistijd Mexico is in de maanden november tot en met april, de droge tijd. Ook buiten deze periode kun je prima een rondreis Mexico maken.

Mexico Klimaat

beste

Mexico heeft een aantal verschillende klimaatsoorten. In het noorden vind je vooral woestijn en steppeklimaten. Het centrale deel van Mexico heeft vooral landklimaten. Het zuiden heeft vooral tropische klimaten. Langs de kust vind je ook nog een mediterraan klimaat, waardoor Mexico met plaatsen als Playa del Carmen een uitstekende winterzonbestemming is.

Sommige delen van Mexico hebben een tropisch regenwoudklimaat. Deze gebieden vind je ten zuiden van Veracruz en ten westen van Tampico. In tegenstelling tot de rest van Mexico valt er hier het hele jaar door regen. De gebieden met een tropisch klimaat zijn allemaal in het zuiden van Mexico te vinden.

Naast de delen met tropisch regenwoud vind je in Mexico ook delen die te maken krijgen met sneeuw. Dit is met name aan het grensgebied met de Verenigde Staten. Koude lucht uit de Rocky Mountains waait hier het land binnen.

Het schiereiland Yucatan heeft een duidelijke droge periode met weinig neerslag in de winter. De nattere periode loopt van juni tot en met oktober, waarbij september de natste maand is. In deze maanden is er ook kans is op orkanen en tropische stormen. Deze orkanen zijn echter lastig te voorspellen; in sommige jaren is er geen enkele orkaan, in andere jaren zijn er meerdere. Ook aan de westkust is er kans op orkanen, maar ondanks dat de activiteit vrij groot is, bereiken slechts weinig orkanen hier de kust.

Drukte

beste reistijd Mexico drukte

Het hoogseizoen Mexico loopt van midden december t/m maart, de droge periode in Mexico, uitlopend tot en met de Paas-week. Daarnaast hebben de Amerikanen in deze periode vakantie en Mexico is voor hen een prima winterzonbestemming. Maar ook de maanden juli–augustus zijn hoogseizoen in Mexico. Je kunt het hele jaar prima een rondreis Mexico maken, dus kijk ook zeker naar de rustigere periodes. Mei en juni bijvoorbeeld, zijn hele geschikte maanden. Het is rustig, de hotelprijzen zijn lager, en het weer is meestal warm en zonnig.

Speciale evenementen

beste reistijd Mexico evenementen

Mei – September: Walvishaai seizoen
Dit is de beste periode om de walvishaai te spotten en misschien wel erboven te zwemmen. Garantie is er natuurlijk nooit, maar wil je deze activiteit van je bucketlist afstrepen, plan je Mexico rondreis dan in deze periode.

November: Día de los Muertos
Een van de grootste festivals in Mexico. Gedurende 3 dagen worden de doden herdacht, maar wordt er ook feestgevierd voor de mensen die zijn overleden. In de grote steden zijn optochten en op de grote pleinen vinden enorme feesten plaats.

Plan jouw reis naar Mexico

Ben je op zoek naar een bijzondere Mexico rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elvira, de reisexpert in Mexico. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Elvira.

Mexico met kinderen

Wil je graag naar Mexico reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Mexico met kinderen.

Reiservaringen Mexico

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Mexico op TrustpilotRondreis of Reviews.