Schoonzussen Hanny Plomp en Gerry Rijsterborgh hebben elkaar helemaal gevonden als reispartners. Na een trip naar Gambia vlogen ze in januari samen naar Jamaica, waar ze in ruim twee weken enthousiast het hele eiland over reisden. “Het was ons doel om Jamaica en de Jamaicanen te leren kennen en dat is goed gelukt.” Lees hoe zij hun reiservaring Jamaica met ons delen.

Reiservaring Jamaica

Anderhalf jaar geleden vond Gerry’s broer Cees dat zijn zus wel een vakantie had verdiend. Samen met haar schoonzus Hanny vertrok Gerry naar Gambia en die trip werd een groot succes. “We bleken het zo goed te kunnen vinden, dat we besloten om weer samen op reis te gaan”, vertelt Gerry. “Deze keer mocht ik Hanny een vakantie aanbieden en ik zocht een warme bestemming waar Hanny nog nooit geweest was. Opeens dacht ik aan Jamaica: het ontspannen reggae-sfeertje en de muziek trokken mij.” Ook Hanny was enthousiast en zij ging op zoek naar een mooie reis. “Dat is de taak van Hanny”, lacht Gerry. “We wilden geen compleet georganiseerde rondreis, maar zelf de ruimte hebben om elke dag ons eigen plan te trekken. Zo kwam Hanny terecht bij Better Places.”

Persoonlijke accommodaties

Hanny legde contact met de lokale reisspecialist van Better Places, en samen met haar stelden ze een reis op maat samen. “Ze stelde voor om met de Knutsford Express te reizen, een particuliere busonderneming”, vertelt Gerry. “Dat bleek ideaal, want zo hoefden we niet zelf achter het stuur te zitten. De bustickets lagen steeds voor ons klaar en het was een relaxte en veilige manier van reizen. Better Places regelde ook alle accommodaties. Van te voren hadden we gezegd dat we graag bij een gezin thuis wilden slapen en onze hotels hoefden niet luxe te zijn. We zochten kleinschalige, sfeervolle overnachtingsplekken. Daar is goed naar geluisterd: de accommodaties waren allemaal leuk en persoonlijk. Het waren niet alleen hotels, maar ook een B&B en een guesthouse bij een rastafari-echtpaar aan huis.”

Reiservaring Jamaica: uitstapjes 

Gerry en Hanny reisden het hele eiland rond en bleven overal twee of drie nachten. Op de plek van bestemming huurden ze zelf vervoer om uitstapjes te maken. Ze gingen op pad met taxi’s of met familieleden en buren van een gastgezin waar ze verbleven. “Ze reden ons met de meest gammele auto’s over het eiland, waarbij ze trots Jamaica en hun bewoners aan ons voorstelden”, zegt Gerry enthousiast. “We vielen van de ene verbazing in de andere, het was overal zo mooi. We hebben enorm genoten en dat was mede te danken aan de deskundige manier waarop de lokale specialist onze reis had geregeld. Alles was perfect georganiseerd en daardoor konden we meteen gaan genieten.”

“We zochten kleinschalige, sfeervolle overnachtingsplekken. Daar is goed naar geluisterd”

Homestay Jamaica

Gerry en Hanny zochten vooral de minder toeristische plekken van Jamaica op. Ze probeerden om de Jamaicanen goed te leren kennen. “De gastvrijheid van de mensen was het mooiste van onze reis”, zegt Gerry. “We sliepen een paar nachten in guesthouse Three Little Birds, bij een Jamaicaan thuis. Major bleek een geweldige man die ons met alles wilde helpen. Hij is een heel goede kok en heeft een eigen restaurant aan huis. We hebben samen gekookt en we hadden een bijzonder contact. In zijn dorp gingen we op zondag naar de kerk. We waren net iets te laat voor de dienst en toen het begon te regenen schuilden we in het voorportaal van de kerk. Toen de dienst uitging, kwamen de kerkgangers meteen naar ons toe om een praatje te maken. Dat was zo hartelijk.”

Bezoek koffieplantage

Andere hoogtepunten van de reis waren een rafttocht over de Black River, de weinig bezochte Reach Falls, een krokodillentour, een privé-tocht naar het eiland Pelican Bay en een bezoek aan een koffieplantage. “Daar waren we erg van onder de indruk”, zegt Gerry. “We kregen een rondleiding over de plantage en uitleg over het groeien van koffiebonen. We hebben zo echt geproefd van het leven van de gewone mensen in Jamaica.”

Rust en levendigheid

Normaal gesproken begint Gerry halverwege een reis uit te kijken naar huis. Deze keer had ze juist langer willen blijven. “Ik ben nog nooit zo enthousiast over een vakantie geweest”, zegt Gerry. “De mensen in Jamaica zijn heel gastvrij, de natuur is er prachtig en afwisselend en je kunt je makkelijk in het Engels redden. Je kunt de rust opzoeken, maar levendige plekken zijn er ook genoeg. Jamaica is een heel bijzonder eiland om rond te reizen.”

Plan jouw reis naar Jamaica

Ben je op zoek naar een bijzondere Jamaica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ellen, de reisexpert op Jamaica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ellen.

Jamaica ervaringen

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Jamaica op Reisgraag of Rondreis.