Suzanne en Niels maakten een roadtrip door Jamaica. “Jamaica is schitterend! Veel mensen denken bij Jamaica alleen aan strand, of denken dat het gevaarlijk is. Maar Jamaica heeft mij het tegendeel bewezen. Er is zoveel te zien en te doen en de bewoners zijn enorm vriendelijk en vrolijk. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld!” Lees hieronder hoe hun ervaring in Jamaica is geweest.

Roadtrip Jamaica

"Jah man! Jamaica heeft de mooiste stranden ter wereld. Van het populaire Negril tot verlaten strandjes als Winnifred Beach in het oosten en Treasure Beach in het zuiden. Maar er is nog zoveel meer! Je vindt er intens groene jungle, kraakhelder water, heerlijk eten, prachtige watervallen, vrolijke en vriendelijke bewoners, altijd lekker weer én natuurlijk overal een fijn deuntje op de achtergrond. Een ideaal land voor een rondreis dus! Ontdek schitterend en relaxed Jamaica en ervaar zelf de schoonheid van het avontuurlijke eiland van de Caribbean."

Zelf rondreizen per huurauto

"Je kunt ervoor kiezen om Jamaica met de bus of een chauffeur te ontdekken. Nog avontuurlijker – en vrijer – is het om met een eigen huurauto rond te reizen. Ja, in Jamaica rijdt men links, net als in het Verenigd Koninkrijk, Kenia, Australië, Nieuw-Zeeland en nog veel meer plekken ter wereld. Even wennen, maar al gauw voelt het als je tweede natuur. Volg simpelweg de auto voor je en je weet dat je op de goede weghelft zit!"

“Tijdens ons boottochtje naar de Pelican Bar werden we verrast door een groep dolfijnen.”

The journey is the destination

"De wegen in Jamaica lopen uiteen van piekfijn in orde tot bergachtig en met gaten. Het noorden heeft over het algemeen betere wegen dan het zuiden. Iets om aan te denken als je het hele eiland door wilt. Van noord naar zuid ontkom je evenmin aan het berglandschap. Hierdoor zijn de afstanden in werkelijkheid vaak langer dan het er op de kaart uitziet. Wie de wegen niet onderschat heeft een extra leuke roadtrip Jamaica."

Een paradijs voor natuurliefhebbers

"De prachtige natuur van Jamaica is overweldigend. Van tropische stranden met wit of goudgeel zand en turquoise zee tot watervallen met tientallen plateaus. Van woest oerwoud tot schitterende rivieren. Beleef de natuur optimaal met een tochtje per bamboevlot, wandel door de Blue Mountains en zwem bij (of beklim) de mooiste waterval van Jamaica. In het zuiden van Jamaica vind je uitgestrekte prairie-landschappen, verborgen baaitjes en mangrovebossen. Spot krokodillen in de Black River en dolfijnen naast je boot op weg naar de legendarische Pelican Bar."

Jamaica in beeld

Suzanne en Niels maakten tijdens hun roadtrip Jamaica video's van hun avonturen.

 

Plan jouw reis naar Jamaica

Ben je op zoek naar een bijzondere Jamaica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ellen, de reisexpert op Jamaica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ellen.

Jamaica ervaringen

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Jamaica op Reisgraag of Rondreis.