Marco & Josefina Stricker deelden hun reisverslag Vietnam met ons. Voor hen is persoonlijk contact met locals heel belangrijk tijdens hun reizen. Voor hun individuele rondreis Vietnam zochten ze dan ook naar minder toeristische plekken, waar ze in homestays konden logeren en kennis konden maken met het dagelijkse leven van de Vietnamezen. Samen met de lokale reisspecialist van Better Places, stelden ze een prachtige reis op maat samen naar Vietnam

“We hebben ons ondergedompeld in de Vietnamese cultuur”

Reisverslag Vietnam - Marco en Josefina

Fietsen op een theeplantage

Marco en Josefina gaven hun wensen door aan reisspecialist Hang, de collega van Sunny, die vervolgens een reisprogramma op maat maakte. Naast contact met de locals wilden ze ook volop ruimte voor wandelen en fietsen inbouwen. “De lokale reisspecialist heeft daar prima invulling aan gegeven”, zegt Josefina. “De reis sloot uiteindelijk helemaal aan op wat wij graag wilden. We zijn gestart in de drukte van Hanoi en de stad gebruikten we als uitvalsbasis voor een aantal trips. Zo bezochten we een kleine theeplantage, erg leuk. We maakten daar eerst een fietstocht in de omgeving en daarna lunchten we bij de familie die de plantage runt. We mochten zelf thee plukken en maken en we zagen hoe het productieproces in zijn werk gaat. We vonden het erg leuk om te zien hoe deze mensen werken en leven.”

Reisverslag Vietnam - Marco en Josefina

Trip naar de Mekong Delta

Na een bezoek aan Halong Bay reisden ze naar Hue en Hoi An. Een lange treinreis bracht Marco en Josefina in Ho Chi Minh City, van waaruit ze een trip naar de Mekong Delta maakten. “Dat was heel gaaf”, zegt Marco enthousiast. “Na alle steden waren we toe aan natuur en dat kregen we in de Mekong Delta volop. Samen met onze gids Ut zijn we op de fiets gestapt en hebben we een prachtige route afgelegd. We fietsen langs het water en over smalle bruggen, langs drijvende markten en kleine dorpjes. We namen verschillende keren een bootje en we sliepen ’s avonds in homestays. Ook dat was een hoogtepunt van onze reis. Mede dankzij Ut, die zelf uit de streek kwam en ons veel wist te vertellen.” Josefina: “Onze gidsen deden enorm hun best. Door ons van alles uit te leggen, maar ook door ons bijzondere gerechten te laten proeven en kennis te laten maken met de locals. We voelden ons echt ondergedompeld in de Vietnamese cultuur. Het land heeft erg veel indruk op ons gemaakt.”

Plan jouw reis naar Vietnam

Ben je op zoek naar een bijzondere Vietnam rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, de reisexpert in Vietnam. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sunny.

Gerelateerde klantervaringen