In Hoi An wandel je door smalle straatjes, omlijst door oude koopmanshuizen met vrolijk gekleurde lampionnetjes. In Hanoi bezoek je eeuwenoude tempels en eet je de lekkerste pho-soep. In Ho Chi Minh City struin je over kleurrijke markten, in Halong Bay vaar je tussen het karstgebergte en de mooiste plekken van de Mekong Delta ontdek je per fiets. Je individuele rondreis Vietnam belooft elke dag een nieuw avontuur.

Voorkom overtoerisme en kies voor de minder bekende plekken in Vietnam

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sunny je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Vietnam (Hanoi) is 4811kg CO2e (Bron: Atmosfair)

 

Bekijk de impact van je reis

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 1.100,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 463,06
  • Bijdrage luchtvervuiling € 195,64
  • Echte prijs vliegticket € 1.758,70

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Vietnam maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Vietnam rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Vietnam ervaren is meer dan het afvinken van hoogtepunten

Reisadvies Vietnam

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Vietnam. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Vietnam

rondreis-vietnam

Beste reistijd Vietnam

Rondreizen in Vietnam

Treinreizen in Vietnam: comfortabel reizen

In Vietnam leg je soms lange afstanden af. De trein is dan een ideaal vervoersmiddel. Treinreizen in Vietnam is bijvoorbeeld ideaal in het noorden, tussen Hanoi en Lao Cai, en in het midden, tussen Danang en Hanoi. Vaak neem je dan een nachttrein. De treinen in Vietnam zijn comfortabel, je hebt een prima bed, de trein wiegt je zo in slaap en daardoor kom je de volgende dag uitgerust op je bestemming aan.

Lekker eten in Vietnam

Vietnam is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Van een eenvoudige noedelsoep tot culinaire hoogstandjes, er zijn tal van Vietnamese gerechten die je echt eens moet proberen. Ook als je liever vegetarisch eet kom je niets tekort. Wil je de geheimen van de Vietnamese keuken mee naar huis nemen? Volg dan een leuke kookworkshop tijdens je rondreis.

Duurzaam reizen in Vietnam

Als het om vervoer gaat, kun je in Vietnam heel makkelijk duurzaam reizen. Het treinnetwerk is uitgebreid en de treinen zijn prima, dus de trein is een uitstekend alternatief voor binnenlandse vluchten. Een stuk duurzamer dan vliegen én veel leuker. Zo zie je landschappen veranderen en maak je in de trein makkelijk contact met de locals. Ook fietsen is in Vietnam erg populair. In de groene Mekong Delta biedt Better Places meerdaagse fietstochten aan, waarbij je overnacht in homestays bij mensen thuis. In het noorden kun je prachtige wandelingen maken, met overnachtingen in de dorpen van bergstammen. Dat is nog maar een greep uit de bezienswaardigheden met de locals die je in Vietnam kunt ondernemen. Een mooie manier om kennis te maken met bijzondere culturen en het dagelijkse leven in Vietnam. Het is ook slim om zo min mogelijk plastic te gebruiken op rondreis in Vietnam.

Vietnam met kinderen

Wil je graag een verre reis maken met je kinderen? Dan is een familiereis Vietnam een aanrader. Vietnam biedt volop afwisseling en je kunt je reis zo actief maken als je zelf wilt. Onze lokale reisspecialist Sunny heeft volop ervaring met het organiseren van Vietnam reizen met kinderen en ze helpt je graag om jullie droomreis op maat samen te stellen.

Veelgestelde vragen Vietnam

Wat is de beste tijd voor een reis naar Vietnam?

De beste tijd voor een rondreis door Vietnam is in de maanden maart t/m mei en oktober t/m november. Ook de overige maanden zijn geschikt voor een rondreis, al is het in juli erg heet.

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Vietnam?

Kan ik met mijn kinderen naar Vietnam reizen?