Een collega van Irina ging trouwen in Buenos Aires en Patagonië stond al langer op het verlanglijstje van haar en haar partner Jan Arend. Daarom besloten ze de bruiloft te combineren met hun droomreis langs de overweldigende natuur in het zuiden van Chili en Argentinië. “De schoonheid van Patagonië is onvoorstelbaar.” Lees het verslag van hun roadtrip door Argentinië

Roadtrip Argentinië

Hoewel Irina en Jan Arend graag hun eigen reizen organiseren, bleek hun Patagoniëreis te ingewikkeld om zelf te regelen. “De bruiloft in Buenos Aires viel midden in onze vakantie van drie weken en dat maakte van onze reis een flinke logistieke puzzel”, vertelt Irina. “Alle onderdelen van onze reis moesten kloppen, anders zou het hele programma in het water vallen. Ik vroeg verschillende offertes op en we kozen voor Better Places. Gwendeline, de lokale reisspecialist van Better Places in Argentinië, dacht het beste met ons mee en communiceerde heel duidelijk. Gwendeline gaf ons goed advies over reisroutes en excursies en dat vond ik haar meerwaarde: ze woont zelf in het land en kent Argentinië heel goed.”

Duiken met zeeleeuwen

Irina en Jan Arend begonnen hun reis in Buenos Aires en vlogen vervolgens door naar Peninsula Valdés, dat halverwege Argentinië ligt. Ze huurden een auto, bewonderden de pinguïns van Punta Tombo en doken met zeeleeuwen bij Punto Lobos. “We hadden hier geen geluk met het weer en er werd ons gevraagd of we niet liever wilden snorkelen”, vertelt Jan Arend. “Omdat Irina duikinstructeur is, wilden wij toch graag gaan duiken en gelukkig maar, want daardoor hadden we een fantastische gids van Aquatours. Die was erg goed en vond zeeleeuwen voor ons, die we van heel dichtbij konden zien en waar we mee konden spelen. Heel bijzonder.”

Cruise om Kaap Hoorn

Terug in Buenos Aires maakten ze met een Nederlandse gids een fietstocht door de stad en bezochten ze een tango-avond. “Gwendeline had ons geadviseerd om te gaan fietsen en dat was een hele leuke manier om de stad te ontdekken”, zegt Irina. Na de bruiloft vlogen ze naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika: Ushuaia. Ze bezochten onder andere een pinguïnkolonie, waar ze zelfs twee Koningspinguïns spotten en maakten een wandeling door Tierra del Fuego National Park. Met de M/V Stella Australia voeren ze vervolgens in drie dagen naar Punto Arenas. “Dat was fantastisch”, zegt Jan Arend enthousiast. “We voeren eerst om Kaap Hoorn heen en daarna gingen we de fjorden in. Elke dag gingen we één of twee keer aan land om te wandelen, gletsjers te bekijken of pinguïns te bewonderen. Elke ochtend werden we wakker met een fantastisch uitzicht, goed te zien vanuit onze luxe hut met enorme ramen.”

“Het waaide ontzettend hard, de klim naar boven was heel zwaar, maar het uitzicht op de Torres maakte het allemaal de moeite waard.”

Hoogtepunt Torres del Paine

In Punta Arenas pikten ze hun huurauto op en reden ze naar Torres del Paine National Park, één van de hoogtepunten van de reis. “Onze hike naar de Torres was het mooiste, maar ook het zwaarste”, vertelt Irina. “Het waaide ontzettend hard, de klim naar boven was heel zwaar, maar het uitzicht op de Torres maakte het allemaal de moeite waard.” Het tweede hoogtepunt was de volgende stop: de gletsjer Perito Moreno. Jan Arend en Irina beklommen de gletsjer en bekeken hem van alle kanten vanaf de uitzichtplatforms. Jan Arend: “We hadden van tevoren foto’s gezien, maar toen ik de gletsjer in het oog kreeg, stond ik met mijn mond vol tanden. Het is zo indrukwekkend, dat kun je op de foto niet vastleggen.”

Roadtrip Argentinië – Alles op rolletjes

Jan Arend en Irina hebben al veel gereisd, maar hun reis door Patagonië was één van de mooiste die ze ooit maakten. “Alles klopte”, zegt Irina. “Logistiek was de reis een uitdaging, maar Gwendeline heeft het perfect geregeld. De reis zat strak in elkaar, want we wilden veel zien en doen in korte tijd. Maar er was ook voldoende ruimte voor rust tussendoor, waardoor we nooit het gevoel hadden dat we moesten haasten.” Jan Arend: “Ik kan iedereen aanraden om naar Patagonië te gaan. De natuur is zo overweldigend ruig en Torres del Paine alleen al is de reis waard. Daar is het zo mooi, dat verzin je niet.”

Plan jouw reis naar Argentinië

Ben je op zoek naar een bijzondere Argentinië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert in Argentinië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Gwendeline.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie voor een rondreis door Argentinië? In haar blog vertelt Karlijn over haar heimwee naar Patagonië.